Ενέργεια

ΔΕΔΔΗΕ: Αναπροσαρμογή τιμήματος προβλέπει το SPA

ΔΕΔΔΗΕ: Αναπροσαρμογή τιμήματος προβλέπει το SPA
Το ποσό των 1.311.994.119 ευρώ, που πρόσφερε η Macquarie, αποτελεί, με βάση το SPA, τίμημα αναφοράς, το οποίο θα αναπροσαρμοστεί, κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής

Σε αναπροσαρμογή υπόκειται το μετοχικό τίμημα των 1,31 δισ. ευρώ για το 49% ( του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΔΔΗΕ, που πρόσφερε η Macquarie, σύμφωνα με τη σύμβαση αγοράς μετοχών (SPA), που θα κληθούν να υπογράψουν οι Αυστραλοί με τη ΔΕΔΔΗΕ.

Το ποσό των 1.311.994.119 ευρώ, που πρόσφερε η Macquarie, αποτελεί, με βάση το SPA, τίμημα αναφοράς, το οποίο θα αναπροσαρμοστεί, κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, με κριτήριο τη διαφορά, μεταξύ των καθαρών στοιχείων ενεργητικού των προσωρινών οικονομικών καταστάσεων με αυτά που προκύπτουν από τις οικονομικές καταστάσεις ολοκλήρωσης.

Ειδικότερα, η Macquarie στήριξε την προσφορά της στις προσωρινές οικονομικές καταστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ, που θα συνταχθούν, πριν από την υπογραφή του SPA και θα αποτυπώνουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα της απόσχισης από τη ΔEΗ και εισφοράς στο ΔΕΔΔΗΕ του κλάδου δικτύου διανομής, με ημερομηνία αναφοράς την 31η Δεκεμβρίου 2020 (οι “Προσωρινές Καταστάσεις”).

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης