Ενέργεια

Σε υψηλό τριετίας το brent - Στα 80 δολ/βαρέλι - Στάση αναμονής για τους επενδυτές

Σε υψηλό τριετίας το brent - Στα 80 δολ/βαρέλι - Στάση αναμονής για τους επενδυτές
Η Goldman Sachs Group Inc αύξησε την πρόβλεψή της για το τέλος του έτους για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent κατά 10 $ στα 90 $ ανά βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Η τιμή του αργού σημείωσε αλματώδη άνοδο στις αγορές της Ασίας σήμερα (28/9) το πρωί εξαιτίας της προσδοκίας πως η ζήτηση θα αυξηθεί και τις ανησυχίες για την επάρκεια της προσφοράς καθώς ο κόσμος βγαίνει αργά από την περίοδο της πανδημίας.

Mάλιστα, η τιμή του Brent αυξήθηκε κατά 0,9% στις ασιατικές αγορές φθάνοντας τα 80,24 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018. «Οι αγορές πετρελαίου πήραν μια ανάσα μετά από μακρύ ράλι, με ορισμένους επενδυτές να κερδίζουν κέρδη», δήλωσε στο Reuters ο αναλυτής της Fujitomi Securities Co Ltd, Toshitaka Tazawa, εν μέσω ανησυχιών ότι η αύξηση των τιμών του πετρελαίου μπορεί να μειώσει τη ζήτηση καυσίμων. «Παρόλα αυτά, το συναίσθημα της αγοράς παρέμεινε ισχυρό με πιο σφιχτή προσφορά» πρόσθεσε προβλέποντας ότι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent θα μπορούσαν να δοκιμάσουν σύντομα 80 δολάρια το βαρέλι.

Αύξησε τις προβλέψεις της η Goldman

Παράλληλα, η Goldman Sachs Group Inc αύξησε την πρόβλεψή της για το τέλος του έτους για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent κατά 10 $ στα 90 $ ανά βαρέλι, γεγονός που τόνωσε επίσης το κλίμα των επενδυτών. Εν τω μεταξύ, αρκετά μέλη του Οργανισμού των Χωρών Εξαγωγών Πετρελαίου αγωνίζονται να ανταποκριθούν στα αυξημένα επίπεδα ποσοστώσεων, με κορυφαίους εξαγωγείς πετρελαίου τη Νιγηρία και την Αγκόλα να προειδοποιούν ότι θα το κάνουν τουλάχιστον μέχρι το 2022.

Ζήτημα οι προμήθειες

Οι παγκόσμιες προμήθειες παραμένουν περιορισμένες, καθώς η ζήτηση καυσίμων συνεχίζει να ανακάμπτει από τις τελευταίες εστίες COVID-19 και ο τυφώνας Ida διέκοψε την παραγωγή στην περιοχή των ΗΠΑ στον Κόλπο του Μεξικού στα τέλη Αυγούστου 2021. Οι επενδυτές περιμένουν τώρα τα στοιχεία για την προμήθεια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ορισμένοι επενδυτές πρότειναν επίσης ότι η άνοδος των τιμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και άνθρακα θα μπορούσε επίσης να δώσει ώθηση στο μαύρο χρυσό. «Η ζήτηση πετρελαίου θα μπορούσε να αυξηθεί κατά επιπλέον 0,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, καθώς οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου αναγκάζουν τη μετάβαση από το φυσικό αέριο στην κατανάλωση πετρελαίου» ανέφερε σε σημείωμά του ο αναλυτής των commodities, Vivek Dhar της Commonwealth Bank.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης