Ενέργεια

H σκληρή αυτοκριτική Musk για το τελευταίο δοκιμαστικό λογισμικό self-driving της Tesla

H σκληρή αυτοκριτική Musk για το τελευταίο δοκιμαστικό λογισμικό self-driving της Tesla
Το σύστημα υποβοήθησης οδήγησης δεν καθιστά τα ηλεκτρικά οχήματα ασφαλή χωρίς οδηγό πίσω από το τιμόνι

Στο πειραματικό λογισμικό υποβοήθησης οδήγησης (driver assistance) της εταιρείας του, FSD Beta 9.2, αναφέρθηκε μέσω του twitter, ο CEO της Tesla Εlon Musk, γράφοντας χαρακτηριστικά πως «στην πραγματικότητα, δεν είναι σπουδαίο».

Μάλιστα, πρόσθεσε πως η ομάδα Autopilot/AI εργάζεται για να το βελτιώσει το ταχύτερο δυνατό, ωστόσο απαιτεί μεγάλη επανεκπαίδευση του νευρωνικού δικτύου.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η Tesla πουλά το πακέτο FSD (full self-driving capability) για 10.000 δολάρια ή 199 δολάρια τον μήνα στις ΗΠΑ. Το σύστημα υποβοήθησης οδήγησης δεν καθιστά τα ηλεκτρικά οχήματα ασφαλή χωρίς οδηγό πίσω από το τιμόνι. Το FSD Beta είναι διαθέσιμο μόνο σε κάποιους οδηγούς που είχαν προηγουμένως αγοράσει το FSD και στους υπαλλήλους της Tesla. 

23_6.JPG


Μια ιδιαιτερότητα

Σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το CNBC, οι οδηγοί συνήθως συμφωνούν να κρατήσουν τις εμπειρίες τους ιδιωτικές, αν και ορισμένοι δημόσιοι χρήστες FSD Beta επιτρέπεται να δημοσιεύουν βίντεο στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης επιδεικνύοντας και επικρίνοντας τις τελευταίες δυνατότητες των μοντέλων στους δρόμους των ΗΠΑ.

Οι ρυθμιστικές αρχές μπορεί κάποια μέρα να αποφασίσουν να απαγορεύσουν τις δοκιμές οχημάτων με οδηγούς που δεν είναι εκπαιδευμένοι επαγγελματίες σε δημόσιους δρόμους.


Οι παροχές

Μεταξύ άλλων, το FSD σήμερα πωλείται με την υπόσχεση ότι θα επιτρέψει σε ένα όχημα Tesla να αλλάζει αυτόματα λωρίδα, να περιηγείται στον αυτοκινητόδρομο, να μετακινείται σε θέση στάθμευσης και να οδηγεί σε μικρή απόσταση προς την πλευρά του οδηγού με αργό ρυθμό χωρίς κανέναν πίσω από το τιμόνι.

Τέλος, η Tesla αναγγέλλει ότι αργότερα φέτος το FSD θα περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα αυτόματης οδήγησης στους δρόμους της πόλης, κάτι που καθυστερεί πολύ. Το FSD Beta έχει συμπεριλάβει τη λειτουργία αυτόματης οδήγησης στους δρόμους της πόλης, αν και είναι ατελής και ελλιπής.

www.worldenergynews.gr



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης