Ενέργεια

Άνοδος 2% για το πετρέλαιο - Στα 70 δολ. το Brent, στα 67 δολ. το αργό

Άνοδος 2% για το πετρέλαιο - Στα 70 δολ. το Brent, στα 67 δολ. το αργό

Παραμένουν οι ανησυχίες για την ζήτηση

 

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περισσότερο από 1% την Τρίτη, αναπληρώνοντας μερικές από τις απώλειες στην προηγούμενη συνεδρίαση όταν οι τιμές έφτασαν στο χαμηλό τριών εβδομάδων, αλλά παραμένουν οι ανησυχίες ότι τα αυξανόμενα κρούσματα COVID-19 και οι περιορισμοί στην Κίνα θα επηρεάσουν το καύσιμο ζήτηση.

Περί τις 12:00 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν 1,74%, στα 70,23 δολ. το βαρέλι μετά από πτώση 2,3% τη Δευτέρα. Το αμερικανικό αργό σημείωνε άνοδο 2,21%, στα 67,96 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει κατά 2,6% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η Κίνα ανακοίνωσε την Τρίτη περισσότερα κρούσματα COVID-19 στην τελευταία έξαρση της νόσου που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη χώρα στα τέλη του 2019, σε αυτό που ανέφεραν οι αναλυτές ότι ήταν η μεγαλύτερη δοκιμή της στρατηγικής του Πεκίνου για μηδενικές λοιμώξεις. Ορισμένες πόλεις στην Κίνα, ο κορυφαίος εισαγωγέας αργού πετρελαίου στον κόσμο, έχουν εντείνει τα μαζικά τεστ καθώς οι αρχές προσπαθούν να εξαλείψουν τις τοπικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Delta.

"Στη βραχυπρόθεσμη αγορά πετρελαίου μπορεί να είναι ασταθής με συχνή υποχώρηση καθώς οι τιμές του αργού αρχίζουν να δυσκολεύονται", δήλωσε ο Avtar Sandu, διευθυντής, της Phillip Futures στη Σιγκαπούρη, προσθέτοντας ότι κάθε βαθιά υποχώρηση των τιμών είναι μια ευκαιρία αγοράς. "Υπάρχει η πιθανότητα επιπλέον βαρέλια από Ιράν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Λιβύη να πλημμυρίσουν την αγορά, αλλά αναμένουμε ότι η συνολική αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ θα συγκρατήσει τη ζήτηση ενέργειας", σημείωσε .
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερουσία πρόκειται να ψηφίσει νομοσχέδιο για τις υποδομές αξίας 1 τρις. δολαρίων αργότερα την Τρίτη, το οποίο, εάν εγκριθεί θα ενισχύσει την οικονομία και τη ζήτηση για προϊόντα πετρελαίου, δήλωσαν αναλυτές.

Αλλά οι αυξανόμενες περιπτώσεις COVID-19 αμαυρώνουν τις προοπτικές για οικονομική ανάπτυξη και συνολική κατανάλωση. "Οι επενδυτές αμφισβητούν επίσης την ανάκαμψη στις ΗΠΑ εν μέσω αυξανόμενων αριθμών κρουσμάτων. Τα αεροπορικά ταξίδια στις ΗΠΑ έχουν μειωθεί για σχεδόν δύο μήνες εν μέσω συνεχιζόμενων ταξιδιωτικών περιορισμών", ανέφερε σε σημείωμά της η ANZ Research. Ωστόσο, τα αποθέματα αργού, βενζίνης και άλλων προϊόντων των ΗΠΑ είναι πιθανό να έχουν μειωθεί την περασμένη εβδομάδα, με τα αποθέματα βενζίνης να αναμένεται να υποχωρήσουν για τέταρτη συνεχόμενη περίοδο σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters τη Δευτέρα.
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου αναμένεται να μειωθούν κατά περίπου 1,1 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 6 Αυγούστου, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση έξι αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης