«Δυνατή» υποψηφιότητα κοινοπραξίας της Ørsted σε διαγωνισμό πλωτών αιολικών στη Σκωτία

«Δυνατή» υποψηφιότητα κοινοπραξίας της Ørsted σε διαγωνισμό πλωτών αιολικών στη Σκωτία
Σημαντικά τα ατού των μερών της κοινοπραξίας

Σε μια σημαντική κοινοπραξία προχωρά η Ørsted, με την Falck Renewables και την BlueFloat Energy, προκειμένου να συμμετάσχει στον επερχόμενο γύρο μίσθωσης «ScotWind» της Σκωτίας.

Συγκεκριμένα, η κοινοπραξία πρόκειται να υποβάλει αίτηση για μισθώσεις σε σημεία που προσφέρονται για την ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας έργων στην πλωτή τεχνολογία αιολικής ενέργειας στον επερχόμενο γύρο μίσθωσης Scotwind του Crown Estate Scotland.

Συνεργασία με ατού

Όπως είναι γνωστό, η Ørsted έχει αναπτύξει και κατασκευάσει περισσότερα υπεράκτια αιολικά έργα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στον κόσμο. Συνδυάζοντας αυτό το απαράμιλλο ιστορικό με τη μοναδική γνώση και εμπειρία της BlueFloat στην ανάπτυξη, τη χρηματοδότηση και την εκτέλεση πλωτών αιολικών projects αλλά και το ιστορικό της Falck Renewables στην παγκόσμια ανάπτυξη έργων και την κοινοτική συμμετοχή στη Σκωτία, η κοινοπραξία βαδίζει σε καλό δρόμο.

Ο Martin Neubert, Διευθύνων Σύμβουλος της Ørsted είπε: «Ανακοινώσαμε πρόσφατα τη στρατηγική μας απόφαση να επιδιώξουμε ευκαιρίες στα πλωτά αιολικά έργα. Με τους συνεργάτες μας θα προσφέρουμε μια συναρπαστική νέα πρόταση για τη Σκωτία».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlueFloat Energy, Carlos Martin, δήλωσε: «Η ανακοίνωση της συνεργασίας μας με την Ørsted ενισχύει τη θέση της BlueFloat Energy στην πλωτή αγορά αιολικής ενέργειας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με την Ørsted. Ενισχύει τις δυνατότητές μας και δημιουργεί μια νικηφόρα κοινοπραξία για έναν πολύ ανταγωνιστικό γύρο μίσθωσης».

Ο Richard Dibley, Διευθύνων Σύμβουλος της Falck Renewables UK, τόνισε: «Η Falck Renewables δεσμεύεται να αναλάβει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη πλωτών έργων αιολικής ενέργειας, καθώς είμαστε πεπεισμένοι ότι η τεχνολογία θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των καθαρών μηδενικών στόχων της Σκωτίας. Η πρακτική προσέγγιση της Ørsted στη συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες ταιριάζει απόλυτα με την πολυετή εμπειρία μας στη Σκωτία για την ανάπτυξη έργων που μοιράζονται το οικονομικό τους όφελος όσο το δυνατόν ευρύτερα με τους ντόπιους».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης