Κίνηση - ματ της BayWa RE με τη νέα της συνεργασία - Διευρύνεται το ανανεώσιμο χαρτοφυλάκιό της με 700 MW

Κίνηση - ματ της BayWa RE με τη νέα της συνεργασία - Διευρύνεται το ανανεώσιμο χαρτοφυλάκιό της με 700 MW
H γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε για αυστηρότερους κλιματικούς στόχους και τώρα θα στοχεύσει σε μείωση κατά 65% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030

Σε μια σημαντική κίνηση προχώρησε η BayWa RE αποκτώντας την εταιρεία ανέμου NWind, η οποία διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο 700 MW με 60 έργα αιολικής ενέργειας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο συνολικός όγκος έργων ΑΠΕ υπό ανάπτυξη της γερμανικής εταιρείας να ανέρχεται στα 2,5 GW.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος Rainer Heyduck δήλωσε ότι: «Η απόκτηση του NWind ταιριάζει απόλυτα με την αναπτυξιακή μας στρατηγική στη Γερμανία. Για την επίτευξη των στόχων μείωσης των ανανεώσιμων πηγών παραγωγής και μείωσης των εκπομπών, η γερμανική αγορά αιολικής ενέργειας είναι έτοιμη για περαιτέρω ανάπτυξη κατά τα επόμενα χρόνια. Με την εξαγορά της NWind, είμαστε σε ιδανική θέση για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της ήδη επιτυχημένης επιχείρησης αιολικών έργων μας».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην σημασία της ενεργειακής μετάβασης, τονίζοντας ότι: «Η NWind θεωρείται μια από τις κορυφαίες εταιρείες της αγοράς και τα πρόσθετα έργα της θα αποδειχούν πολύτιμα για την αντιμετώπιση των ενεργειακών προκλήσεων της ανάπτυξης των χερσαίων αιολικών της χώρας».

Το προφίλ της NWind

Η NWind δραστηριοποιείται στον γερμανικό τομέα αιολικής ενέργειας για περισσότερα από 20 χρόνια και είναι γνωστή για τις ισχυρές περιφερειακές της ρίζες και την εμπειρία της στην τοπική αγορά.Αυτό θα επιτρέψει στην BayWa RE να ενισχύσει σημαντικά την παρουσία της στο βόρειο τμήμα της χώρας, καθώς και να προσφέρει σημαντική εμπειρία και εμπειρογνωμοσύνη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της NWind, Nils Niescken, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ξεκινήσουμε αυτό το νέο κεφάλαιο μαζί με τις προσφορές της BayWa RE, απευθείας μάρκετινγκ, συμφωνίες αγοράς ενέργειας, καθώς η γερμανική αιολική βιομηχανία και η αγορά εξελίσσονται συνεχώς.

Είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε με επιτυχία αυτόν τον σημαντικό αγωγό έργου και να είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για περαιτέρω εξελίξεις στις γερμανικές αγορές αιολικής και ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο γενικός στόχος της Γερμανίας

Τον Μάιο, η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε για αυστηρότερους κλιματικούς στόχους και τώρα θα στοχεύσει σε μείωση κατά 65% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030 - από 55% - και της ουδετερότητας του άνθρακα έως το 2045, πέντε χρόνια νωρίτερα από τον αρχικό στόχο του 2050.

Η διασφάλιση της υλοποίησης περισσότερων έργων ανανεώσιμης ενέργειας και πολύ ταχύτερα, θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην επίτευξη αυτών των στόχων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης