Το ταξίδι της Σιγκαπούρης προς την ουδετερότητα του άνθρακα μέσω της Huawei

Το ταξίδι της Σιγκαπούρης προς την ουδετερότητα του άνθρακα μέσω της Huawei
Η Sunseap προχώρησε στην κατασκευή ενός υποθαλάσσιου καλωδίου που συνδέει την πλωτή πλατφόρμα με την ηπειρωτική χώρα, δημιουργώντας ένα δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος 22 KV.

Η αγορά της ηλιακής ενέργειας αναπτύσσεται συνεχώς σε παγκόσμιο επίπεδο με όλο και περισσότερες χώρες να συμμετέχουν στο «Race to Zero». Πρόκειται για μια διεθνή εκστρατεία με απώτερο στόχο το ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα και αφορά την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Στο πλαίσιο αυτό, η Σιγκαπούρη φιλοξενεί πλέον μια από τις μεγαλύτερες υπεράκτιες πλωτές ηλιακές μονάδες. Είναι ένα έργο που αναπτύχθηκε από την Sunseap Group και ισοδυναμεί με πέντε γήπεδα ποδοσφαίρου. Με 13.312 ηλιακούς συλλέκτες, 40 μετατροπείς και περισσότερα από 30.000 πλωτήρες, εκτιμάται ότι παράγει ενέργεια έως 6.022.500 kWh ετησίως, αντισταθμίζοντας πιθανώς 4.258 τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Ο μεγάλος στόχος

Το τρέχον έτος, η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε το Πράσινο Σχέδιο εν ονόματι «Singapore Green Plan 2030», θέτοντας ως στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στο 50% ως το 2050. Για να γίνει κάτι τέτοιο βέβαια, χρειάζεται σημαντική απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.

Η εξεύρεση εναλλακτικών μεθόδων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι επομένως απαραίτητη, καθώς το φυσικό αέριο ευθύνεται για το 97% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σιγκαπούρη.

Περιορισμένη από το μικρό της μέγεθος, η Σιγκαπούρη στερείται πρόσβασης σε φυσικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ωστόσο, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, ο ήλιος είναι σύμμαχός της. Ως εκ τούτου, ένας από τους βασικούς στόχους στο πλαίσιο του Πράσινου Σχεδίου 2030 είναι η τετραπλασιασμένη ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας σε 1,5 GW έως το 2025, με περαιτέρω σχέδια να προσεγγίζουν τα 2 GW έως το 2030.

899_1.JPG

Η συνδρομή της τεχνολογίας μέσω της Huawei

Η επίτευξη αυτών των φιλόδοξων στόχων έχει την ανάγκη υπερσύγχρονων τεχνολογιών. Η Sunseap προχώρησε στην κατασκευή ενός υποθαλάσσιου καλωδίου που συνδέει την πλωτή πλατφόρμα με την ηπειρωτική χώρα, δημιουργώντας ένα δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος 22 KV.

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της στην ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και του cloud, η Huawei εισάγει την τελευταία Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε φωτοβολταϊκό εξοπλισμό για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής ενέργειας. Η Sunseap επέλεξε την Huawei για να προμηθεύσει τους δοκιμασμένους έξυπνους μετατροπείς σειράς, SUN2000-90KTL-H2 για ένα αποτελεσματικό, ασφαλές και αξιόπιστο φωτοβολταϊκό project.

«Είναι τιμή μας που επιλεγήκαμε από την Sunseap για την παροχή απαιτητικών προδιαγραφών σε ένα από τα μεγαλύτερα υπεράκτια πλωτά φωτοβολταϊκά έργα στον κόσμο. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με το Sunseap και να συμβάλουμε στο Green Plan 2030 της Σιγκαπούρης.», δήλωσε ο Bruce Li, Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Asia-Pacific Enterprise Digital Power Business.

Οι μετατροπείς της Huawei έχουν ήδη συμβάλει στην παραγωγή GW ηλεκτρικής ενέργειας σε φωτοβολταϊκά συστήματα κοινής ωφέλειας παγκοσμίως, αποδεικνύοντας την ικανότητα της εταιρείας να λειτουργεί με επιτυχία σε οποιαδήποτε κλίμακα και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Με την συνδρομή της Huawei, η Sunseap μπόρεσε να βελτιώσει τη διαδικασία λειτουργίας και συντήρησης (O&M) της πλωτής πλατφόρμας, καθώς και να αποτρέψει τη σκουριά και τη γενική φθορά του υλικού.

Ο Shawn Tan, Αντιπρόεδρος στο τμήμα Μηχανικών της Sunseap, δήλωσε: «Η Huawei μας επέτρεψε να εγκαταστήσουμε τους μετατροπείς απευθείας στην πλωτή πλατφόρμα, δίπλα στα φωτοβολταϊκά πάνελ. Λόγω του μοναδικού σχεδιασμού των μετατροπέων, η θερμότητα διαχέεται πιο αποτελεσματικά, αυξάνοντας τη συνολική αξιοπιστία ολόκληρου του ηλιακού φωτοβολταϊκού συστήματος».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης