Ενέργεια

Ιρανικό φορτίο πετρελαίου έφθασε στις ΗΠΑ τον Μάρτιο

Ιρανικό φορτίο πετρελαίου έφθασε στις ΗΠΑ τον Μάρτιο


Κατασχέθηκε από τις αμερικανικές αρχές

 

Φορτίο 1,033 εκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου του Ιράν έφθασε στις ακτές των ΗΠΑ τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ), η δεύτερη αποστολή ιρανικού πετρελαίου που θα εισαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1991.

Το φορτίο αναφέρεται στα στοιχεία της ΕΙΑ που ανακοινώθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας για το μήνα, μετά την κατάσχεση από τις αρχές των ΗΠΑ του πετρελαιοφόρου "Αχιλλέας" με σημαία της Λιβερίας, το οποίο μετέφερε ιρανικό αργό.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν τελευταία ιρανικές εισαγωγές αργού πετρελαίου και πετρελαίου 3.000 βαρέλια ημερησίως για τον Οκτώβριο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ καθώς το πετρέλαιο που είχε φθάσει στις ΗΠΑ ήταν στο πλαίσιο του προγράμματος κυρώσεων.
Τα στοιχεία του Refinitiv Eikon έδειξαν ότι το "Αχιλλέας" παρέδωσετο φορτίο στο λιμάνι Γκάλβεστον του Κόλπου των ΗΠΑ τον Μάρτιο.
Η κατάσχεση ήταν σύμφωνη με τις σκληρές οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσινγκτον στην Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα και τον χαρακτηρισμό από τις ΗΠΑ ορισμένων ιρανικών ομάδων ως τρομοκρατικών οργανώσεων, συνεχίζοντας δεκαετίες διαμάχης μεταξύ των δύο εθνών. Το Ιράν απορρίπτει τις κατηγορίες των ΗΠΑ.
Το Ιράν βρίσκεται σε συνομιλίες με τις παγκόσμιες δυνάμεις από τον Απρίλιο, σχετικά με τα βήματα που η Τεχεράνη και η Ουάσιγκτον πρέπει να κάνουν για να επιστρέψουν στην πλήρη συμμόρφωση με την πυρηνική συμφωνία του 2015.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης