Ενέργεια

Κερδοφορία της BP κατά 2,6 δισ. δολ. το α' τρίμηνο του 2021

Κερδοφορία της BP κατά 2,6 δισ. δολ. το α' τρίμηνο του 2021
Οι μετοχές της BP είναι υψηλότερα κατά 16% σε ετήσια βάση

Καλύτερα από τα αναμενόμενα ήταν τα κέρδη της BP για το α’ τρίμηνο του 2021, έπειτα από μια περίοδο υψηλότερων τιμών εμπορευμάτων και μια πιο θετική προοπτική ζήτησης, σύμφωνα με το CNBC.

Kαι αυτό γιατί, οι μεγάλοι παίκτες του πετρελαίου και φυσικού αερίου επιδιώκουν να αποδείξουν στους επενδυτές ότι έχουν αποκτήσει μια πιο σταθερή βάση εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης του κορονοϊού.

Τα καθαρά κέρδη του α' τριμήνου ανήλθαν σε 2,6 δισ. δολάρια, σε σχέση με τα 791 εκατ. δολάρια το α' τρίμηνο του 2020 και σαφώς υψηλότερα των εκτιμήσεων, καθώς οι αναλυτές της Refinitiv «προέβλεπαν» κέρδη 1,4 δισ. δολαρίων για το α' τρίμηνο. Ο ενεργειακός γίγαντας που εδρεύει στο Λονδίνο δήλωσε ότι το αποτέλεσμα προήλθε από την «εξαιρετική» απόδοση μάρκετινγκ, τις «σημαντικά» υψηλότερες τιμές πετρελαίου και τα ισχυρότερα περιθώρια διύλισης.

Μείωση του χρέους

Παράλληλα, το καθαρό χρέος υποχώρησε 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε 33,3 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος των πρώτων τριών μηνών του έτους, πράγμα που σημαίνει ότι η BP πέτυχε τον στόχο της να μειώσει το καθαρό χρέος στα 35 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία είπε ότι θα αποσύρει αυτόν τον στόχο, υπό την προϋπόθεση της διατήρησης μιας ισχυρής πιστοληπτικής ικανότητας.

H βρετανική πετρελαιοβιομηχανία ανακοίνωσε τις πρώτες ετήσιες απώλειες της τελευταίας δεκαετίας το 2020, καθώς η παγκόσμια κρίση υγείας επηρέασε σοβαρά τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, με τον CEO Bernard Looney να περιγράφει την περίοδο αυτή ως την πιο δύσκολη στην καριέρα του.

Οι μετοχές της BP είναι υψηλότερα κατά 16% σε ετήσια βάση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης