Ενέργεια

Shell και Eneco θα παρέχουν ενέργεια στις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις της Amazon

tags :
Shell και Eneco θα παρέχουν ενέργεια στις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις της Amazon

Η Amazon, θα τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια από υπεράκτιο αιολικό πάρκο

 

Η Royal Dutch Shell και η εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Eneco, που ανήκει στην ιαπωνική Mitsubishi Corp, θα παρέχουν στις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις της Amazon.com Inc. ηλεκτρικό ρεύμα από ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 8/2/2021.

Η Amazon, η οποία αντιμετωπίζει πιέσεις από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές για το αποτύπωμά του άνθρακα, υποσχέθηκε να είναι ουδέτερη σε άνθρακας έως το 2040.
Από το 2024, θα τροφοδοτείται με 380 μεγαβάτ (MW) χωρητικότητας από το αιολικό πάρκο Hollandske Kust Noord το οποίο κατασκευάζεται από κοινού από την Shell και την Eneco, ανέφεραν οι δύο εταιρείες ενέργειας χωρίς να αποκαλύψουν οικονομικές λεπτομέρειες

Η Eneco θα παράσχει 130 MW και η Shell 250 MW βάσει της συμφωνίας, ανέφερε η Shell σε ξεχωριστή ανακοίνωση. Το Hollandse Kust Noord, που βρίσκεται στα ανοικτά των ολλανδικών ακτών, θα έχει συνολική ισχύ 759 MW και έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία το 2023, όπου θα παράγει τουλάχιστον 3,3 terawatt ώρες (TWh) ετησίως, ανέφερε η Eneco. Η Mitsubishi, μαζί με την ιαπωνική Chubu Electric Power Co Inc, αγόρασε την Eneco πέρυσι σε μια συμφωνία αξίας της ολλανδικής ενεργειακής εταιρείας στα 4,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι ιαπωνικοί εμπορικοί οίκοι, καθώς και οι παγκόσμιες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως η Shell, εστιάζουν όλο και περισσότερο στην καθαρότερη ενέργεια καθώς εντάσσονται σε μια παγκόσμια μετατόπιση από τον άνθρακα και άλλα ορυκτά καύσιμα. Η Amazon, η οποία παραδίδει περίπου 10 δισεκατομμύρια αντικείμενα ετησίως και έχει τεράστιο αποτύπωμα στο κέντρο μεταφοράς και δεδομένων, αντιμετώπισε διαμαρτυρίες από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές και πίεσεις από τους υπαλλήλους της να αναλάβουν δράση για την κλιματική αλλαγή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης