Ενέργεια

Η EnQuest αγοράζει περιουσιακά στοιχεία της Suncor ένατι 325 εκ. δολ.

tags :
Η EnQuest αγοράζει περιουσιακά στοιχεία της Suncor ένατι 325 εκ. δολ.

Η συμφωνία αφορά την απόκτηση του 27% που κατέχει η Suncor στα πεδία του Golden Eagle

 

Ο παραγωγός πετρελαίου EnQuest συμφώνησε να εξαγοράσει το 27% του μεριδίου της Suncor στα πεδία του Golden Eagle για 325 εκατομμύρια δολάρια, περίπου ισοδύναμο με την κεφαλαιοποίησή του στην αγορά, λόγω της προγραμματισμένης αναχρηματοδότησης χρέους και αύξησης μετοχών, ανακοίνωσε την Πέμπτη 4/2/2021.

Η εταιρεία, η οποία έχει καθαρό χρέος περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ότι η συμφωνία θα προσθέσει περίπου 10.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως στην παραγωγή της και 100 εκατομμύρια δολάρια σε καθαρή παρούσα αξία, πράγμα που σημαίνει τη διαφορά μεταξύ των προβλεπόμενων κερδών και κόστους.
Το Golden Eagle, που διαχειρίζεται η κινεζική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου CNOOC, θα ενισχύσει την EnQuest με περίπου 13 εκατομμύρια δολάρια το μήνα, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Jonathan Swinney.

Αντιστάθμιση με μελλοντικά κέρδη

Η EnQuest έχει συσσωρεύσει τις λεγόμενες φορολογικές απώλειες στη Βρετανία ύψους περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τις οποίες μπορεί να αντισταθμίσει με μελλοντικά κέρδη, καθιστώντας την πρόσθετη παραγωγή μια ελκυστική φορολογική πρόταση.
Απαιτείται έγκριση των μετόχων για την απόκτηση, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος Amjad Bseisu, ο οποίος κατέχει επίσης περίπου το 11% του ομίλου σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv, στηρίζει την συμφωνία και την προγραμματισμένη αύξηση μετοχών ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο παραγωγός πετρελαίου που εστιάζει στη Βόρεια Θάλασσα αναμένει ότι η μέση καθαρή παραγωγή ομίλου φέτος θα κυμαίνεται μεταξύ 46.000 και 52.000 βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως (boepd), χαμηλότερη από την παραγωγή του 2020 των 59.116 boepd.
Οι μετοχές της EnQuest υποχώρησαν κατά 6% στις απογευματινές συναλλαγές στις 12,9 πένες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης