Κονδύλια της ΕΕ «αναζητά» η κοινοπραξία H24All για πρωτοποριακό project υδρογόνου

Κονδύλια της ΕΕ «αναζητά» η κοινοπραξία H24All για πρωτοποριακό project υδρογόνου
Οι εταίροι στην κοινοπραξία αντιπροσωπεύουν ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του υδρογόνου από το Βέλγιο, τη Δανία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, την Ισπανία και την Τουρκία

Το έργο H24All έχει υποβάλει αίτηση στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη του πρώτου εργοστασίου αλκαλικών ηλεκτρολυτών 100 MW της Ευρώπης, που θα συνδεθεί με μια βιομηχανική τοποθεσία της Repsol.

Λαμβάνοντας υποστήριξη από μια κοινοπραξία 15 εταίρων, το έργο στοχεύει στην δημιουργία μιας νέας και ανταγωνιστικής βιομηχανίας υδρογόνου που θα βασίζεται στην ευρωπαϊκή τεχνογνωσία μέσω της καινοτομίας. Η εν λόγω τεχνολογία θα φανεί στην πράξη και θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των τελικών χρηστών, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της αγοράς για ανταγωνιστική παραγωγή υδρογόνου χαμηλών εκπομπών άνθρακα.


Το προφίλ των εταίρων

Οι εταίροι στην κοινοπραξία αντιπροσωπεύουν ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του υδρογόνου από το Βέλγιο, τη Δανία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, την Ισπανία και την Τουρκία.

Διαθέτουν ερευνητικά κέντρα, προμηθευτές υλικών, μηχανικές εταιρείες που ειδικεύονται σε ηλεκτρολύτες, βιομηχανίες έντασης ηλεκτρικής ενέργειας, εταιρείες ενέργειας και αυτοκινήτων, πανεπιστήμια και ενώσεις βιομηχανίας.

Κατά τη διάρκεια του έργου H24All, οι εταίροι θα συγκεντρώσουν διαφορετικές καινοτόμες λύσεις που μαζί θα αντιπροσωπεύουν σημαντική πρόοδο στις τεχνολογίες υδρογόνου που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα ενός ηλεκτρολύτη μειώνοντας ταυτόχρονα την απαιτούμενη επένδυση καθώς και το λειτουργικό κόστος.


Απώτερος στόχος

Ο στόχος του συγκεκριμένου έργου θα είναι η ενίσχυση της τεχνολογίας και της χρήσης ανανεώσιμου υδρογόνου μειώνοντας το κόστος στα 3 € / kg H2. Θα πρόκειται για την επικύρωση μιας καινοτόμου και ανταγωνιστικής τεχνολογίας σε προ-εμπορική κλίμακα.

Τέλος, το πλήρες χρονοδιάγραμμα του έργου περιλαμβάνει αναμενόμενα τρία χρόνια έρευνας, ανάπτυξης και κατασκευής συν δύο χρόνια της φάσης επίδειξης και επικύρωσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης