Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: Πράσινο φως για έργο εισαγωγής LNG της Marathon στην Αλάσκα

ΗΠΑ: Πράσινο φως για έργο εισαγωγής LNG της Marathon στην Αλάσκα

Η Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας των ΗΠΑ έδωσε διορία δύο χρόνια για να τεθεί σε λειτουργία το προτεινόμενο έργο

 

Σχετικά Άρθρα
Οι ρυθμιστικές αρχές ενέργειας των ΗΠΑ ενέκριναν ένα σχέδιο από τη μονάδα Trans-Foreland Pipeline Co LLC της Marathon Petroleum Corp για τη μετατροπή του εργοστασίου εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Kenai στην Αλάσκα σε τερματικό εισαγωγών.

Η Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας των ΗΠΑ (FERC) ανακοίνωσε ότι η Trans-Foreland έχει δύο χρόνια για να θέσει σε λειτουργία το προτεινόμενο έργο.
Ο Επίτροπος της FERC Richard Glick, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι διαφωνεί όπως έκανε σε άλλες πρόσφατες υποθέσεις, επειδή «η Επιτροπή αρνείται και πάλι να εξετάσει τις συνέπειες που έχουν οι ενέργειές της στην αλλαγή του κλίματος».
Η Trans-Foreland δήλωσε ότι η εγκατάσταση θα εισάγει έως και τέσσερα φορτία LNG δεξαμενόπλοιων ετησίως και θα χρησιμοποιήσει το σύστημα διαχείρισης φυσικού αερίου για να παραδώσει εισαγόμενο αέριο στο διπλανό διυλιστήριο Kenai.

Μονάδα εξαγωγής

Το εργοστάσιο εξαγωγής LNG Kenai τέθηκε σε λειτουργία το 1969. Δεν εξήγαγε LNG από το 2015 και ήταν η μόνη μεγάλη εγκατάσταση εξαγωγής LNG στη Βόρεια Αμερική έως ότου το τερματικό εξαγωγής Sabine Pass της Cheniere Energy Inc. στη Λουιζιάνα τέθηκε σε λειτουργία τον Φεβρουάριο του 2016.
Σχεδόν όλο το LNG από το Kenai πήγε στην Ιαπωνία. Η ConocoPhillips, ο χειριστής της Kenai, δημιούργησε την εγκατάσταση το 2015 πριν την πουλήσει σε μια μονάδα της Andeavour τον Φεβρουάριο του 2018. Η Marathon Petroleum ολοκλήρωσε την αγορά της Andeavour τον Οκτώβριο του 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης