Πετρέλαιο

Η Marathon Petroleum μειώνει κατά 1,4 δισ. δολάρια τις δαπάνες για το 2020

Η Marathon Petroleum μειώνει κατά 1,4 δισ. δολάρια τις δαπάνες για το 2020
Η καθαρή ζημιά για το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου των ΗΠΑ ανήλθε στα 9,2 δις. δολάρια το πρώτο τρίμηνο
Το αμερικανικό διυλιστήριο πετρελαίου Marathon Petroleum Corp μείωσε τις δαπάνες κατά 30% σύμφωνα με ανακοίνωση την Τρίτη 5/5/2020 και θα προχωρήσει και σε άλλα μέτρα για τη μείωση του κόστους, καθώς τα εκτεταμένα lockdowns για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 περιόρισαν τη ζήτηση για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Η Marathon ανακοίνωσε ότι οι δαπάνες θα μειωθούν κατά 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, περιορίζοντας τον ετήσιο προϋπολογισμό της σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η καθαρή ζημιά για το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου των ΗΠΑ ανήλθε στα 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια ή 14,25 δολάρια ανά μετοχή, το πρώτο τρίμηνο, καθώς 12,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρεώσεις που σχετίζονται με την απομείωση αποθεμάτων και την απομείωση της υπεραξίας.

Σε αναπροσαρμοσμένη βάση, η απώλεια κατά 16 σεντ ανά μετοχή ήταν πολύ μικρότερη από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 31 σεντ, με αποτέλεσμα οι μετοχές της εταιρείας να ενισχύονται κατά 4,4% στις διαπραγματεύσεις στην αγορά.

Η Marathon προέβλεψε επίσης χαμηλότερη απόδοση διύλισης το δεύτερο τρίμηνο, καθώς προσωρινά σταματούν ορισμένες εγκαταστάσεις για να εξοικονομήσει κόστος σε μια εποχή που υπάρχει μικρή ζήτηση για προϊόντα ραφιναρίσματος.

Η εταιρεία αναμένει απόδοση δευτέρου τριμήνου- η ποσότητα του αργού πετρελαίου που επεξεργάζεται ένα διυλιστήριο- σε 2,13 εκατομμύρια βαρέλια
την ημέρα (bopd), από 3,1 εκατομμύρια bopd το προηγούμενο έτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης