Επιχειρήσεις

Ικανοποίηση στους δήμους για την απόδοση 30 εκατ. ευρώ, από τα τέλη που καταχράστηκαν Energa και Hellas Power

Ικανοποίηση στους δήμους για την απόδοση 30 εκατ. ευρώ, από τα τέλη που καταχράστηκαν Energa και Hellas Power
Οι δύο εταιρείες δεν απέδιδαν στους δήμους και στο Δημόσιο τα δημοτικά τέλη και το τέλος ακινήτων  που εισέπρατταν από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των πελατών τους, την περίοδο 2011-2012
Ανάσα για του δήμους αποτελεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αποδοθεί άμεσα, συνολικό ποσό περίπου 30 εκατ. ευρώ από τέλη που καταχράστηκαν οι ηλεκτρικές εταιρείες Energa και Hellas Power.
Στέλεχη τησ τοπικής αυτοδιοίκησης εσύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόδοση των χρημάτων σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους ΟΤΑ.
Οι δύο εταιρείες δεν απέδιδαν στους δήμους και στο Δημόσιο τα δημοτικά τέλη και το τέλος ακινήτων  που εισέπρατταν από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των πελατών τους, την περίοδο 2011-2012.
Τα αποδιδόμενα ποσά είναι σε γενικές γραμμές ανάλογα με τον πληθυσμό των δήμων και το εύρος της διείσδυσης που είχαν οι εταιρείες στην αγορά κάθε περιοχής.
Όταν στις αρχές του 2012 διαγράφηκαν από το σχετικό μητρώο εταιρειών, κατείχαν το 8% της αγοράς ρεύματος στη χώρα, με περίπου 200.000 πελάτες.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα αποδιδόμενα ποσά σε μεγάλους δήμους της Αττικής να είναι της τάξης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

www.worldnergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης