Χρηματιστήριο & Αγορές

Cenergy: Σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Nexans αλλα σε πρώιμο στάδιο

Cenergy: Σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Nexans αλλα σε πρώιμο στάδιο
Aπαντητική επιστολή της Cenergy προς την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Σε διαπραγματεύσεις με τον γαλλικό όμιλο Nexans με σκοπό τη σύμπραξη των δραστηριοτήτων παραγωγής καλωδίων βρίσκεται η Cenergy.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Cenergy σε απαντητική της επιστολή προς την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς "Με γνώμονα το εταιρικό συμφέρον, κατά πάγια τακτική, διερευνά και αξιολογεί δυνατότητες συνεργασίας για την αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων. Στο πλαίσιο των ανωτέρω, η Εταιρία είναι σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Nexans με σκοπό τη σύμπραξη των δραστηριοτήτων παραγωγής καλωδίων, ωστόσο οι εν λόγω διαπραγματεύσεις είναι σε πρώιμο στάδιο.

Η Εταιρία, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή νομοθεσία, θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη στην ανωτέρω διαδικασία".

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Viohalco όπου αναφέρει: "Σε απάντηση επιστολής της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε συνέχεια άρθρων που δημοσιεύτηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο, η Viohalco SA (η Εταιρία) δηλώνει τα ακόλουθα: Η Εταιρία με γνώμονα το εταιρικό συμφέρον, κατά πάγια τακτική, διερευνά και αξιολογεί δυνατότητες συνεργασίας για την αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων. Στο πλαίσιο των ανωτέρω, η θυγατρική της Εταιρίας, Cenergy Holdings SA, είναι σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Nexans με σκοπό τη σύμπραξη των δραστηριοτήτων παραγωγής καλωδίων, ωστόσο οι εν λόγω διαπραγματεύσεις είναι σε πρώιμο στάδιο. Η Εταιρία, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή νομοθεσία, θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη στην ανωτέρω διαδικασία".

Η μετοχή τόσο της Βιοχάλκο (-3,93% στα 3,30 ευρώ) στα  όσο και της Cenergy (-7,23% στα 1,69 ευρώ) ξεκίνησαν και πάλι να διαπραγματεύονται στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά τις επίσημες ανακοινώσεις, ενώ δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Cenergy στο χρηματιστήριο του Βελγίου. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί γύρω στις 11.30 ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών των εταιρειών Cenergy και Viohalco. 

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης