Ενέργεια

ΗΠΑ: Η Eni μπορεί να επισκευάσει τη μονάδα πετρελαίου στη Βενεζουέλας, δεν εμποδίζεται από τις κυρώσεις

tags :
ΗΠΑ: Η Eni μπορεί να επισκευάσει τη μονάδα πετρελαίου στη Βενεζουέλας, δεν εμποδίζεται από τις κυρώσεις
Το σχέδιο της Eni για ασφαλή εκφόρτωση του Nabarima FSO έλαβε πράσινο φως από τις αρχές των ΗΠΑ,
Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαβεβαίωσαν την ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία Eni ότι οι προσπάθειες για την αποτροπή της διαρροής σε πλωτή εγκατάσταση αργού στη Βενεζουέλα δεν θα υποστούν κυρώσεις, ανακοίνωσε η εταιρεία και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Εικόνες τους τελευταίους μήνες που δείχνουν να γέρνει η πλωτή αποθήκευση και εκφόρτωση (FSO), Nabarima, μέρος της κοινοπραξίας Petrosucre, που δημιούργησε η Eni και η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας, Petroleos de Venezuela έχουν δημιουργήσει ανησυχίες για πιθανή περιβαλλοντική καταστροφή.

Το Nabarima βρίσκεται σε αδράνεια για σχεδόν δύο χρόνια μετά τις κυρώσεις της Ουάσινγκτον κατά της PDVSA ως μέρος της προσπάθειάς της να εκδιώξει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Nicolas Maduro. Η εγκατάσταση έχει περίπου 1,3 εκατομμύρια βαρέλια αργού Corocoro.

«Το σχέδιο της Eni για ασφαλή εκφόρτωση του Nabarima FSO έλαβε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, πράσινο φως από τις αρχές των ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας ότι η τρέχουσα πολιτική κυρώσεων δεν εμποδίζει την εταιρεία να εκφορτώσει το φορτίο και να επισκευάσει το πλοίο. Η Eni, κατέχει 26 % του Petrosucre.

Η Eni πρόσθεσε ότι θα προχωρήσει με το σχέδιό της μετά από έγκριση από την PDVSA.
Η PDVSA ετοιμάζει το δικό της σχέδιο για την εκφόρτωση κάποιου αργού πετρελαίου στο Nabarima στο δεξαμενόπλοιο Icaro.
Δεν είναι σαφές εάν η Eni θα συντάξει ένα νέο σχέδιο εκφόρτωσης ή εάν οι εταιρείες θα προχωρήσουν για να μεταφέρουν αργό σε πλοίο της PDVSA. Οι ειδικοί συνέστησαν στη Petrosucre να μεταφέρει το αργό σε δεξαμενή δυναμικής τοποθέτησης για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων.

Εκπρόσωπος του State Department’s Bureau of Western Hemisphere Affairs δήλωσε ότι το υπουργείο «διαβίβασε την υποστήριξή μας για επισκευές έκτακτης ανάγκης» στην Eni, αλλά δεν διευκρίνισε τη θέση του για την εκφόρτωση του αργού.
«Η Eni δεν κινδυνεύει αν ξεκινήσει άμεσες επισκευές έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο εκπρόσωπος.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης