Πετρέλαιο

Η Αλγερία υποστηρίζει την παράταση των περικοπών του ΟΠΕΚ

Η Αλγερία υποστηρίζει την παράταση των περικοπών του ΟΠΕΚ
Η Αλγερία ασκεί την προεδρία του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου ΟΠΕΚ
Το μέλος του ΟΠΕΚ,  Αλγερία, την Τρίτη 3/11/2020, υποστήριξε την αναβολή της προγραμματισμένης αύξησης της παραγωγής πετρελαίου του ΟΠΕΚ + από τον Ιανουάριο.
Η Αλγερία, η οποία ασκεί την προεδρία του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ), υποστηρίζει μια πιθανή παράταση των περικοπών εφοδιασμού του ΟΠΕΚ + για τους πρώτους μήνες του 2021 για να αποφευχθεί μια ακόμη κατάρρευση των τιμών, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί τους, με επικεφαλής τη Ρωσία, γνωστοί ως ΟΠΕΚ +, προγραμματίζουν να μειώσουν τις περικοπές των 7,7 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd) κατά περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τον Ιανουάριο.
Ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας Abdelmadjid Attar δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων APS ότι ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας COVID-19 σημαίνει ότι η αγορά πετρελαίου αντιμετωπίζει μια «πολύ επικίνδυνη» κατάσταση.

Τη Δευτέρα, κορυφαίοι διευθυντές ρωσικών εταιρειών πετρελαίου και ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak πραγματοποίησαν συνομιλίες για την πιθανή αναβολή της χαλάρωσης των περιορισμών στο πρώτο τρίμηνο του 2021, ανέφεραν δύο πηγές της βιομηχανίας.

Οι πηγές ανέφεραν ότι η τελική απόφαση για την παραγωγή πετρελαίου θα ληφθεί από τον Πρόεδρο Vladimir Putin, ο οποίος τον περασμένο μήνα δεν απέκλεισε την επέκταση βαθύτερων περικοπών πετρελαίου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εάν το απαιτούσαν οι συνθήκες της αγοράς.
Σε υπουργική συνάντηση τον περασμένο μήνα, η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ, δήλωσε ότι κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για τη δέσμευση του ομίλου να παρέχει υποστήριξη στην αγορά.

«Δεν θα παρακάμψουμε τις ευθύνες μας σε αυτό το θέμα», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αμερικής Πρίγκιπας Minister Prince Abdulaziz.
Καθώς οι περιπτώσεις κορωνοϊού αυξάνονται στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες και οι νέοι κυβερνητικοί περιορισμοί στην κινητικότητα ροκανίζουν τη ζήτηση πετρελαίου, είναι πιθανή η δράση του ΟΠΕΚ + για τη στήριξη της αγοράς πετρελαίου, ανέφεραν οι αναλυτές.

"Πιστεύουμε ότι ενδέχεται να μην χρειαστεί επιπλέον προσφορά από τον ΟΠΕΚ + και η συμμαχία μπορεί να επιλέξει να καθυστερήσει την ... μείωση κατά ένα τέταρτο", ανέφερε η JP Morgan την περασμένη εβδομάδα.
Ο ΟΠΕΚ + έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου για να ορίσει την πολιτική που θα ακολουθήσει.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης