Ενέργεια

Προ των πυλών η συγχώνευση 38 δισ της Fiat Chrysler με την Peugeot - Στοχεύει σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Προ των πυλών η συγχώνευση 38 δισ της Fiat Chrysler με την Peugeot - Στοχεύει σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Η συμφωνία επίσης στοχεύει σε ετήσιες περικοπές κόστους ύψους 5 δισ. ευρώ, χωρίς όμως να περιλαμβάνεται το κλείσιμο εργοστασίων

Στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία της 4ης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, μόλις ολοκληρωθεί το deal της συγχώνευσης του ομίλου Fiat Chrysler και του γαλλικού ομίλου PSΑ.

Όπως αναμεταδίδει το auto.hindustantimes.com, οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκές Ένωσης αναμένεται να δώσουν την έγκρισή τους για τη συγκεκριμένη επενδυτική κίνηση.

Η συμφωνία που ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους, θα δημιουργήσει μια καινούργια εταιρεία συνολικής αξίας σχεδόν 38 δισ. δολαρίων και θα φέρει κάτω από τις ίδια στέγη, εταιρείες όπως οι Fiat, Jeep, Dodge, Ram και Maserati με τις Peugeot, Opel και DS.

Από τους βασικούς στόχους είναι η ανάπτυξη τωνν ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η συμφωνία επίσης στοχεύει σε ετήσιες περικοπές κόστους ύψους 5 δισ. ευρώ, χωρίς όμως να περιλαμβάνεται το κλείσιμο εργοστασίων.

Για να μετριάσει τις ανησυχίες της Ε.Ε., ο όμιλος PSA προσφέρθηκε να ενισχύσει την ιαπωνική ανταγωνίστρια Toyota, με την οποία έχει μια κοινοπραξία η οποία κατασκευάζει φορτηγά, αυξάνοντας την παραγωγή και πωλώντας τα φορτηγά στην τιμή κόστους, σύμφωνα με πηγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης