Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tayyip Erdogan: "Η πολιτική της Γερμανίας δεν διαφέρει από την περίοδο των Ναζί"

Tayyip Erdogan:
Ο Τούρκος Πρόεδρος επιτέθηκε φραστικά στις γερμανικές αρχές επειδή απαγόρευσαν την προηγούμενη εβδομάδα τη διεξαγωγή δύο προεκλογικών συγκεντρώσεων για την εκστρατεία της τουρκικής κυβέρνησης για το δημοψήφισμα του Απριλίου
O Τούρκος Πρόεδρος Tayyip Erdogan κατηγόρησε την Γερμανία για την απαγόρευση των διαδηλώσεων που θέλει η τουρκική κυβέρνηση να διοργανώσει σε γερμανικές πόλεις, λέγοντας ότι «η πολιτική που εφαρμόζει δεν διαφέρει από την περίοδο των Ναζί», αναφέρει το Reuters.
«Η Γερμανία δεν έχει καμία σχέση με τη Δημοκρατία και οι τωρινές της πράξεις δεν διαφέρουν από την περίοδο των Ναζί» είπε συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε διαδήλωση οπαδών του στην Κωνσταντινούπολη.
Στη Γερμανία ζουν 1,5 εκατομμύρια γερμανοί τουρκικής καταγωγής και οι γερμανικές αρχές απαγόρευσαν την προηγούμενη εβδομάδα τη διεξαγωγή δύο προεκλογικών συγκεντρώσεων, που θα πραγματοποιούνταν στο πλαίσιο της εκστρατείας της τουρκικής κυβέρνησης για το δημοψήφισμα του Απριλίου.
Το δημοψήφισμα θέτει στην κρίση των ψηφοφόρων την αλλαγή του πολιτεύματος σε προεδρική από κοινοβουλευτική δημοκρατία, με τους τουρκικής υπηκοότητας κατοίκους της Γερμανίας να έχουν δικαίωμα ψήφου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης