Κατασκευή μονάδας υδρογόνου 1 MW από την Siemens Energy στο Πεκίνο

Κατασκευή μονάδας υδρογόνου 1 MW από την Siemens Energy στο Πεκίνο
Η μονάδα ηλεκτρόλυσης ισχύος 1 MW είναι η πρώτη που θα κατασκευαστεί από την Siemens Energy στην Κίνα

Η Siemens Energy και η China Power υπέγραψαν συμφωνία για ένα σύστημα παραγωγής υδρογόνου στο Πεκίνο. Η μονάδα ηλεκτρόλυσης ισχύος 1 MW είναι η πρώτη που θα κατασκευαστεί από την Siemens Energy στην Κίνα και αναμένεται να παραδοθεί τον Μάιο του 2021.
Το εργοστάσιο θα παράγει καθαρό αέριο για σταθμό καυσίμων στην περιοχή Yanqing του Πεκίνου, η οποία είναι μία από τις τρεις κύριες περιοχές ανταγωνισμού για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός το 2022. Θα συμβάλει στην εγγύηση της παροχής υδρογόνου για τις δημόσιες συγκοινωνίες κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση, δήλωσε η Siemens Energy.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, η Siemens υπέγραψε ένα μνημόνιο συμφωνίας για τη «συνεργασία στην ανάπτυξη του πράσινου υδρογόνου και τη συνολική χρήση» με την State Power Investment Corporation Limited (SPIC), τον κύριο μέτοχο της China Power. Τα δύο μέρη σχεδιάζουν επίσης να επεκτείνουν περαιτέρω τη συνεργασία τους σε έργα πράσινου υδρογόνου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Energy, Christian Bruch, δήλωσε: «Η απαλλαγή από τον άνθρακα των ενεργειακών συστημάτων είναι μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσει κάθε χώρα. Η Siemens Energy είναι η εταιρεία που μπορεί να παρέχει στους πελάτες της σημαντική υποστήριξη σε αυτήν τη διαδικασία. Η προώθηση της εφαρμογής και ανάπτυξης ανανεώσιμου υδρογόνου έχει μεγάλη σημασία για την Κίνα για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου και καθαρότερου ενεργειακού συστήματος.
«Μαζί με τον συνεργάτη μας SPIC, συμβάλλουμε σημαντικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στη μείωση των εκπομπών άνθρακα».

Ο πρόεδρος της SPIC, Qian Zhimin υπογράμμισε ότι: «Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί με τη Siemens Energy στον τομέα της καθαρής ενέργειας και να αξιοποιήσει τα συμπληρωματικά πλεονεκτήματα και των δύο μερών. Μαζί θα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη καθαρής ενέργειας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε μαζί την κλιματική αλλαγή».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης