Πετρέλαιο

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού «πιέζουν» τις τιμές πετρελαίου - Στα 38,02 δολ. ανά βαρέλι το crude

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού «πιέζουν» τις τιμές πετρελαίου - Στα 38,02 δολ. ανά βαρέλι το crude
Τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως ξεπέρασαν χθες τα 10 εκατομμύρια

Διευρύνονται οι απώλειες των τιμών πετρελαίου μετά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις έντονες ανησυχίες για πορεία ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2020 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του 1,34% στα 40,47 δολ. ανά βαρέλι, ενώ η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Αυγούστου 2020 υποχωρεί κατά -1,22 στα 38,02 δολ. ανά βαρέλι.

Μεγάλοι πονοκέφαλοι σε Ινδία και Βραζιλία

Τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως ξεπέρασαν χθες τα 10 εκατομμύρια, με την Ινδία και τη Βραζιλία να αντιμετωπίζουν περισσότερα από 10.000 κρούσματα ημερησίως. Νέες εξάρσεις σημειώνονται στην Κίνα, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, οδηγώντας τις κυβερνήσεις να επιβάλουν ξανά περιορισμούς

«Το δεύτερο κύμα μετάδοσης είναι ζωντανό και καλά», δήλωσε οικονομολόγος της τράπεζας OCBC στη Σιγκαπούρη, προσθέτοντας: «Αυτό περιορίζει το κλίμα αισιοδοξίας που έχουμε δει τις τελευταίες έξι με οχτώ εβδομάδες», πρόσθεσε. 'Αλλοι παράγοντες που περιορίζουν την αύξηση των τιμών του πετρελαίου σε αυτή τη φάση είναι τα χαμηλά περιθώρια διύλισης, τα υψηλά αποθέματα πετρελαίου και η επανέναρξη της παραγωγής στις ΗΠΑ, σημείωσε.

Παρά το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκε σε χαμηλό επίπεδο -ρεκόρ, οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου παρακινούν κάποιους παραγωγούς να ξαναρχίσουν τις γεωτρήσεις. «Τις επόμενες μία - δύο εβδομάδες, θα δούμε μία αύξηση των γεωτρήσεων ανάλογη με την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου», δήλωσε ο οικονομολόγος της OCBC.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης