Πετρέλαιο

Στα προ του κορωνοϊού επίπεδα η ζήτηση στην Κίνα - Ξεπέρασε τα 32 δολ/βαρέλι το crude, πάνω από 35 δολ το πετρέλαιο brent

Στα προ του κορωνοϊού επίπεδα η ζήτηση στην Κίνα  - Ξεπέρασε τα 32 δολ/βαρέλι το crude, πάνω από 35 δολ το πετρέλαιο brent
Σημαντική εξέλιξη η σταδιακή άρση των lockdowns με άνοδο μεγαλύτερη του 8% σήμερα 18/5 στα 35,6 δολ το crude, το brent στην υψηλότερη τιμή από τον Απρίλιο

«Αξιοθαύμαστη» μέρα για το πετρέλαιο η σημερινή σύμφωνα με τους ειδικούς αναλυτές που βλέπουν τις τιμές του πετρελαίου να κινούνται ανοδικά.
Καθοριστικό παράγοντα σε αυτή την εξέλιξη παίζει η σταδιακή άρση των lockdowns, καθώς όλο και περισσότερες χώρες προχωρούν σε άρση των περιοριστικών μέτρων.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το Brent ξεπέρασε τα 35 δολ/βαρέλι ενώ είχε καταγράψει άνοδο της τάξεως του +6,86% στα 34,73 δολ. ανά βαρέλι, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 13 Απρίλιο του 2020 και η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουνίου 2020 ενισχύεται κατά +10,87% στα 32,63 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Μαρτίου του τρέχοντος έτους.
H αγορά πετρελαίου στην Κίνα επανήλθε στα προ της διασποράς του κορωνοϊού επίπεδα.
Ο συνδυασμός των παγκόσμιων περιορισμών παραγωγής και των προσδοκιών ανάκαμψης οδήγησε σε υψηλότερα επίπεδα, δήλωσε ο Jeffrey Halley, ανώτερος αναλυτής της OANDA για την Ασία-Ειρηνικό.
Η αγορά πετρελαίου εξακολουθεί να είναι επιρρεπής σε αβεβαιότητα.
Οι αναλυτές χαιρέτισαν τα κέρδη της Δευτέρας, αλλά αμφισβήτησαν εάν οι τιμές θα παραμείνουν σταθερές μακροπρόθεσμα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Aslam είπε: «Δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι τιμές μπορούν να συνεχίσουν την ανοδική πορεία τους με τον τρέχοντα ρυθμό, και ειδικά εάν έχουμε έναν βάσιμο λόγο για την τιμή του αργού να φτάσει τα 35 δολάρια».
Τέλος, την περασμένη εβδομάδα η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Ιούνιο του 2020, ενώ οι χώρες του OPEC+ έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να διατηρήσουν τις τρέχουσες περικοπές και μετά τον επόμενο μήνα.
Χθες (17/5) η εφημερίδα Al Rai του Κουβέιτ ανέφερε ότι η Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή τους στο κοινό πεδίο εξορύξεων Al-Khafji, ξεκινώντας από την 1η Ιουνίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης