Ενέργεια

Η Noble Energy μειώνει την παραγωγή πετρελαίου κατά 40.000 βαρέλια την ημέρα τον Μάιο και τον Ιούνιο

tags :
Η Noble Energy μειώνει την παραγωγή πετρελαίου κατά 40.000 βαρέλια την ημέρα τον Μάιο και τον Ιούνιο
Η Noble ανακοίνωσε επίσης ότι θα μειώσει περαιτέρω τις κεφαλαιουχικές της δαπάνες κατά 50 εκατομμύρια δολάρια
Η Noble Energy Inc ανακοίνωσε την Παρασκευή8.5.2020 ότι θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά τουλάχιστον 40.000 βαρέλια την ημέρα τον Μάιο και τον Ιούνιο και θα περιορίσει περαιτέρω τις κεφαλαιακές της δαπάνες για να αντιμετωπίσει μια πτώση των τιμών του πετρελαίου, εν μέσω μειωμένης ζήτησης και υπερπροσφοράς λόγω της πανδημίας COVID-19.

Τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωση του coronavirus ανάγκασαν τις επιχειρήσεις να κλείσουν, μειώνοντας τη παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο και δημιουργώντας ένα κενό. Το αμερικανικό αργό κατέρρευσε φέτος και υποχώρησε περίπου 60% από τον Ιανουάριο παρά το πρόσφατο ράλι.

Η Noble ανέφερε ότι θα μειώσει κατά 5.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) -10.000 bpd τον Μάιο και 30.000 bpd-40.000 bpd τον Ιούνιο στα αμερικανικά χερσαία περιουσιακά στοιχεία.

Οι εταιρείες πετρελαίου της Βόρειας Αμερικής πρόκειται να μειώσουν περίπου 1,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως έως τα τέλη Ιουνίου.

Η εταιρεία κατέγραψε περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιβαρύνσεις από περιουσιακά στοιχεία και απομειώσεις προθεσμίας λόγω της πτώσης στην τιμή των εμπορευμάτων.

Η Noble είπε επίσης ότι θα μειώσει περαιτέρω τις κεφαλαιουχικές της δαπάνες κατά 50 εκατομμύρια δολάρια, αυξάνοντας τη συνολική μείωση στο 53% από τον αρχικό της προϋπολογισμού της από 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 5% στα 9,33 δολάρια λόγω των υψηλότερων πωλήσεων αργού πετρελαίου.

Σε προσαρμοσμένη βάση, η εταιρεία σημείωσε κέρδος 18 σεντ ανά μετοχή, υψηλότερα από την εκτίμηση των αναλυτών για 3 σεντ ανά μετοχή, σύμφωνα με το Refinitive IBES.

Ο συνολικός όγκος πωλήσεων αυξήθηκε περίπου 16% σε 390.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως από πέρυσι.

Η καθαρή ζημία του παραγωγού πετρελαίου και φυσικού αερίου με έδρα το Χιούστον που οφείλεται στην εταιρεία ήταν 3,96 δισεκατομμύρια δολάρια ή 8,27 δολάρια ανά μετοχή, για το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 313 εκατομμυρίων δολαρίων ή 65 σεντ ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης