Χρηματιστήριο & Αγορές

Γιατί ο Elon Musk γκρέμισε την μετοχή της TESLA με ένα tweet

Γιατί ο Elon Musk γκρέμισε την μετοχή της TESLA με ένα tweet
O Μusk δήλωσε στην συνέχεια ότι παραμένει αισιόδοξος μακροπρόθεσμα για την εταιρία
To tweet του Elon Musk για την υπερτίμηση της Tesla μόνο τυχάιο δεν ήταν .
Δεν θα μπορούσε άλλωστε ο Musk μετά την κερδοφορία για πρώτη φορά στην ιστορία της TESLA σε πρώτο τρίμηνο του έτους, να μιλήσει για υπερτίμηση μετοχής, χωρίς λόγο.
Όταν μάλιστα η προηγούμενη ημέρα ήταν ένας πραγματικός θρίαμβος στην Wall, καθώς η κεφαλαιοποίηση πλησίασε τα ιστορικά υψηλά της.
Ο Musk στην TESLA δεν είναι μόνος του.
Από την αρχή του 2018 έχει κάνει μια συμφωνία με το μάνατζμεντ της εταιρίας, να πάρει μετοχές σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα στα 350 δολάρια, με απότίμηση τότε ενός πακέτου στα  2,6 δισ δολάρια.
Τον μήνα Mαϊο, στον οποίο μπήκαμε, θα λάβει την πρώτη δόση από αυτό το bonus.
Σε 10ετή βάση όμως η αξία του πακέτου αυτού ανεβαίνει στα 50 δισ δολάρια.
Αυτό όμως αμφισβητείται από την ίδια την εταιρία και θα κριθεί στα δικαστήρια του Delaware.
Το lockdown του κάνει ζημιά στην παραγωγή

Παράλληλα ο Musk ζητά επίμονα τις τελευταίες ημέρες να απελευθερωθεί η αμερικανική οικονομία από τα μέτρα του lockdown.
Kαι αυτό γιατί το εργοστάσιο της εταιρίας στο Fremont της California λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και δεν μπορεί να παράγξει νέα αυτοκίνητα.
Αποτέλεσμα, παρά το γεγεονός ότι η TESLA ξεκίνησε για πρώτη φορά την χρονιά με κέρδη και εντός των στόχων να κινδυνεύει με ανατροπή, που σημαίνει ότι η μετοχή δεν θα μπει στον S&P 500 που είναι και βασικός στόχος αλλά και ο Musk θα χάσει μέρος των υψηλών bonus του.
Παράλληλα από την Δευτέρα που έρχεται oι εργαζόμενοι στην TESLA θα μπορούν να πουλήσουν τις μετοχές τους καθώς λήγει η φάση απαγόρευσης - lock up period, λόγω των αποτελεσμάτων του α τριμήνου του 2020, που κοινοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρτη 29 Απριλίου του 2020.
Οι υπάλληλοι που έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 10 με 30% και εργάζονται από το σπίτι έχουν λάβει mails, με τα οποία ειδοποιούνται ότι για μια ακόμα εβδομάδα θα παραμείνουν εκτός εργασίας, εκτός να λάβουν οδηγίες από τον μανατζέρ τους.
Ο Κυβερνήτης της California Gavin Νewsom αναφερόμενος στο unlock είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το άνοιγμα της Πολιτείας.
H ΤESLA παρά το -10% θα της περασμένης Παρασκευής είναι στο +69% για το 2020, χάνοντας σε κεφαλαιοποίηση 14 δισ δολάρια μόνο στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας που έκλεισε.
Την ίδια ώρα ο Musk αναμένει την Δευτέρα 4 Μαϊου την γέννηση του πρώτου τους παδιού με την Gene Wilder, όπου και εκεί με τα tweets έχει αναστατώσει την κατάσταση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης