Πετρέλαιο

Κίνα: Το ΙΝΕ προσθέτει δεξαμενές της PetroChina ως αποθήκη για τα futures αργού

Κίνα: Το ΙΝΕ προσθέτει δεξαμενές της PetroChina ως αποθήκη για τα futures αργού

H συνολική χωρητικότητα αποθήκης για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου αυξήθηκε σε 6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, ή περίπου 37,8 εκατομμύρια βαρέλια

 

Η κινεζική αγορά ενέργειας Shanghai International Energy Exchange (INE) ανακοίνωσε την Τρίτη 21.4.2020 ότι έχει προσθέσει άλλα 100.000 κυβικά μέτρα αποθήκευσης σε εγκαταστάσεις της PetroChina Fuel Oil Corp στη Νότια Κίνα που λειτουργούν ως δεξαμενές παράδοσης για τα futures του αργού πετρελαίου.

Μετά την αύξηση, συνολικά 500.000 κυβικών μέτρων χωρητικότητας δεξαμενών που ανήκουνστην κρατική εταιρεία πετρελαίου στο Zhanjiang της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ έχουν πλέον οριστεί για σκοπούς παράδοσης μελλοντικών συμβολαίων.

Αυτό αυξάνει τη συνολική χωρητικότητα αποθήκης για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου σε 6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, ή περίπου 37,8 εκατομμύρια βαρέλια, σηματοδοτώντας αύξηση άνω των δύο τρίτων σε λιγότερο από ένα μήνα, καθώς η ΙΝΕ προσπαθεί να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για παράδοση αργού πετρελαίου.

Η ΙΝΕ μπορεί δυνητικά να επεκτείνει τον χώρο αποθήκης Zhanjiang σε 700.000 κυβικά μέτρα, ανέφερε σε ανακοίνωση η ανταλλαγή.

Η τελευταία προσθήκη αποθήκευσης ακολουθεί παρόμοιες κινήσεις από τις αρχές Απριλίου, καθώς το ΙΝΕ ενέκρινε δεξαμενές σε Yangpu, Rizhao και Dalian για ενίσχυση του χώρου αποθήκης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης