Πετρέλαιο

Trump: Συγκρότηση Funds για την αγορά αποθεμάτων πετρελαίου

tags :
Trump: Συγκρότηση Funds για την αγορά αποθεμάτων πετρελαίου
Το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ βρίσκεται στη διαδικασία να μισθώσει σε αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρίες

Στόχο να συμπληρώσει τα αμερικάνικα αποθέματα αργού πετρελαίου, έχει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα επανέλαβε στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, ο Donald Trump,χρηματοδοτώντας παράλληλα και funds για να διευκολυνθεί η αγορά.
Όπως δήλωσε δεν θα αφήσει να πέσει η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου και έχει δώσει εντολή στο Υπουργείο Ενέργειας να συγκροτήσει σχετικό σχέδιο με την εύρεση των κεφαλαίων για να υποστηριχθούν εταιρίες και εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το oilprice.com, το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ βρίσκεται στη διαδικασία να μισθώσει σε αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρίες μέρος του χώρου που είναι διαθέσιμος στα Στρατηγικά Πετρελαϊκά Αποθέματα και χωράει περίπου 77 εκατομμύρια βαρέλια.
Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε ότι η χώρα θα πρέπει να προσθέσει περίπου 75 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου στο Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου που διαθέτει, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς η κυβέρνηση θα αγοράσει το αργό χωρίς την έγκριση από το Κογκρέσο. Επίσης, τόνισε ότι προτίθεται να συγκροτήσει Funds για να αγοραστούν σημαντικές ποσότητες πετρελαίου.
«Με βάση την τρέχουσα χαμηλή τιμή πετρελαίου, τα πράγματα βρίσκονται σε ένα αρκετά ενδιαφέρον επίπεδο για πολλούς. Εμείς με την σειρά μας θα γεμίσουμε τα εθνικά μας πετρελαϊκά αποθέματα. Πρόκειται για την κατάλληλη στιγμή, έτσι ώστε να επωφεληθούν όλοι από την αγορά πετρελαίου» είπε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης