Πετρέλαιο

To σενάριο για μηδενικές τιμές του πετρελαίου σύμφωνα με το TIS Group

To σενάριο για μηδενικές τιμές του πετρελαίου σύμφωνα με το TIS Group
Αυτό, που φαίνεται πιθανό να συμβεί σύντομα είναι όταν οι αγωγοί, τα πλοία και οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης είναι γεμάτες, η παραγωγή θα είναι  κλειστή ή χειρότερα κάποιο προϊόν ενδέχεται να απορρίπτεται στην αγορά - Πλήρης επιβεβαίωση

Η διαφορά μεταξύ της τιμής ενός συμβολαίου WTI που διαπραγματεύεται στη Νέα Υόρκη και του εμπορίου φυσικού πετρελαίου σε τμήματα της λεκάνης Permian ήταν σημαντική για εβδομάδες σύμφωνα με το The Institutional Strategist.

Την περασμένη εβδομάδα με το WTI περίπου $ 20, υπήρχαν τμήματα της λεκάνης Permian που έδιναν τιμές στο φυσικό πετρέλαιο κάτω από $ 5.

Κοιτάζοντας την καμπύλη τιμών για το WTI, μπορεί να έχει νόημα να παραχθεί και να πουληθεί μελλοντικά έως τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο για $ 23- $ 28, κλειδώνοντας ένα spread ή τουλάχιστον μειώνοντας την απώλεια που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί υψηλότερου κόστους.

Για τους Σαουδάραβες, οι οποίοι βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση από τις ΗΠΑ να αυξήσουν τις τιμές, μπορεί να τους ζητηθεί να σταματήσουν να στέλνουν πετρέλαιο στις ΗΠΑ.

Αντ 'αυτού, μπορεί να ενθαρρυνθούν να στείλουν εξαγωγές στην Ασία, για τις οποίες οι Ασιάτες αγοραστές αναμφίβολα θα ζητήσουν σημαντική έκπτωση.

Προς το παρόν, η Σαουδική Αραβία διαθέτει αρκετά αποθεματικά συναλλάγματος για να καλύψει 7-8 μήνες εισαγωγών.


oil1.20

Με το τίμημα της αρχής τους και σχεδόν μόνο την κατάρρευση των εξαγωγών από το Τέξας στην Ασία, η οικονομική κατάσταση των Σαουδάραβων γίνεται κρίσιμη.

Επομένως, αξίζει να αναφερθεί η πίεση που ασκούν οι ΗΠΑ στο Ριάντ.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε συνομιλία μεταξύ μιας ομάδας γερουσιαστών των ΗΠΑ (περίπου δώδεκα)) και τριών Σαουδάραβων αξιωματούχων.

Από την αμερικανική πλευρά επικεφαλής ήταν οι γερουσιαστές Dan Sullivan και Kevin Cramer, και οι δύο από πολιτείες παραγωγής πετρελαίου. Από τη Σαουδική Αραβία ήταν ο Υπουργός Ενέργειας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας και ο Σαουδάραβας Πρέσβης στις ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί λένε ουσιαστικά ότι η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας είναι απαράδεκτη και δεν θα ξεχαστεί.

Θέλουν οι Σαουδάραβες να μειώσουν πραγματικά την παραγωγή, αντί να εξαπατήσουν τη συμφωνία που έχει ήδη γίνει και αυτοί θέλουν δράση τώρα.

Για να σκλήρύνουν την προειδοποίησή τους, απείλησαν να απομακρύνουν τα αμερικανικά στρατεύματα, τους Patriot Missiles και THAAD πυραυλικά συστήματα από την Σαουδική Αραβία.

Στη συνέχεια, ο γερουσιαστής Bill Cassidy πρότεινε τη λήψη μέτρων εντός τριάντα ημερών εάν δεν γίνει τίποτα.

Αυτοί οι γερουσιαστές δεν μπορούν να ενεργήσουν μονομερώς. Αλλά μπορούν να ενσωματώσουν αυτές τις διατάξεις στην άμυνα.

Οι γερουσιαστές Cramer και Sullivan βρίσκονται στην επιτροπή αμυντικών πιστώσεων.

oil2.20

Εάν η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε ύφεση, οι περιοχές παραγωγής πετρελαίου βρίσκονται σε ύφεση.

Αυτό, που φαίνεται πιθανό να συμβεί σύντομα είναι όταν οι αγωγοί, τα πλοία και οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης είναι γεμάτες, η παραγωγή θα είναι απλώς κλειστή ή χειρότερα, κάποιο προϊόν ενδέχεται να απορρίπτεται στην αγορά

Το WTI θα μπορούσε να μειωθεί στα 12 $ - 13 $. Δεν θα ήταν έκπληξη που βλέπει τη φυσική διαπραγμάτευση στο μηδέν και εάν οι ΗΠΑ έχουν την αίσθηση ότι το SPR θα πρέπει να συμπληρωθεί έως το χείλος σε αυτό το σημείο.

Τέλος, ενδιαφέρον ήταν ότι την περασμένη Παρασκευή, όταν το WTI βρέθηκε σε νέα χαμηλά, με μεγάλα αποθέματα ενέργειας τα οποία αυξήθηκαν 1% -2%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης