Πετρέλαιο

Κάτω από τα 18 δολ ξεκίνησε το crude στο Λονδίνο - Έσκασε για 800 εκατ δολ η Asian Oil Trading

Κάτω από τα 18 δολ ξεκίνησε το crude στο Λονδίνο - Έσκασε για 800 εκατ δολ η Asian Oil Trading
Συνεχίζεται η πτώση της τιμής του πετρελαίου
Mε πτώση ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των τιμών πετρελαίου στο Λονδίνο καθώς το crude με πτώση 4,4% είναι στα 17,46 δολ/βαρέλι και το brent στα 27,85 δολ -0,8%.

Χρεοκοπία για την Asian Oil Trading μετά από μαύρη τρύπα στον ισολογισμό 800 εκατ δολ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο γιος του «θρυλικού» ιδρυτή Hin Leong έμπορος πετρελαίου της Σιγκαπούρης έκρυψε περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια σε ζημίες που συσσωρεύονταν σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης δηλαδή παράγωγα.
Σε καθεστώς χρεοκοπίας βρίσκεται η Asian Oil Trading της Σιγκαπούρης καθώς όπως αποδεικνύεται συστηματικά παραποιούσε τα λογιστικά της βιβλία.
Ένας από τους μεγαλύτερους και εξαιρετικά μυστικοπαθείς εμπόρους πετρελαίου, η Hin Leong Trading, που ανέφερε έσοδα πάνω από 14 δισεκατομμύρια δολάρια ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης είχαν παγώσει εγγυητικές επιστολές καθώς δεν πλήρωνε τα χρέη της.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο γιος του «θρυλικού» ιδρυτή Hin Leong έμπορος πετρελαίου της Σιγκαπούρης έκρυψε περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια σε ζημίες που συσσωρεύονταν σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης δηλαδή παράγωγα.
Η μαύρη τρύπα στον ισολογισμό της εταιρίας θα είναι πολλαπλάσια.
Όχι μόνο αυτό, αλλά η εταιρία πετρελαιοειδών της Σιγκαπούρης υιοθέτησε επίσης στο παλαιότερο τέχνασμα παραποίησης στοιχείων: εκκαθάριση εγγυημένων εξασφαλίσεων για την απόκτηση κρίσιμης χρηματοδότησης.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, η πτώση της Hin Leong Trading, μιας από τις μεγαλύτερες και πιο μυστικές δυνάμεις στον κόσμο του εμπορίου φυσικού πετρελαίου, των οποίων οι αγορές περιλαμβάνουν αργό πετρέλαιο, πετροχημικά, βιοκαύσιμα, μαζούτ άσφαλτος, βασικό πετρέλαιο και λιπαντικά, δείχνει "το βάθος της πτώσης από τη δραματική πτώση των τιμών του πετρελαίου μέχρι στιγμής φέτος ως συνέπεια του πολέμου τιμών Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας και της πανδημίας του κορωνοιού.

Όπως είναι γνωστό οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Παρασκευή 17.4.2020,
καθώς τα νέα σχετικά με τα σχέδια του Προέδρου Donald Trump για τον τερματισμό του lockdown και την επανεκίνηση της αμερικανικής οικονομίας επισκιάστηκαν γρήγορα από τη χειρότερη τριμηνιαία οικονομική συρρίκνωση της Κίνας.

Το αμεριακνικό αργό των ΗΠΑ για τον Ιούνιο υποχώρησε 1%, ή 26 σεντς, στα 25,28 $ ανά βαρέλι. Το συμβόλαιο αργού για τον Μάιο υποχώρησε 8,3%, στα 18,21 $, που οφείλεται στην επικείμενη λήξη της σύμβασης, στις 21 Απριλίου και στη γρήγορη αποθήκευση αργού.

Το Brent αυξήθηκε 2,59% στα 28,21 $ ανά βαρέλι.

«Καθώς η υπερπροσφορά είναι περισσότερο τοπικό θέμα προς το παρόν, το συμβόλαιο του Μαΐου διαπραγματεύεται με μεγάλη έκπτωση έως τον Ιούνιο», δήλωσε ο αναλυτής της UBS, Giovanni Staunovo.

Οι επενδυτές έστρεψαν τις ελπίδες τους για σχέδια χαλάρωσης των μέτρων κλειδώματος αφού ο Trump έθεσε νέες κατευθυντήριες γραμμές για τις πολιτείες των ΗΠΑ να προκύψουν από το κλείσιμο του ιού κοροναϊού σε μια σταδιακή προσέγγιση τριών σταδίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης