Πετρέλαιο

OilPrice: Στο Τέξας δεν συμφώνησαν για περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου – Άκαρπη η μαραθώνια συνάντηση της ρυθμιστικής αρχής

tags :
OilPrice: Στο Τέξας δεν συμφώνησαν για περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου – Άκαρπη η μαραθώνια συνάντηση της ρυθμιστικής αρχής

Υπέρ της μείωσης κατά 20% τάσσονται οι μικροί παραγωγοί

 

Ο ΟΠΕΚ + και μεγάλοι παραγωγοί όπως ο Καναδάς, η Νορβηγία, το Μεξικό και η Βραζιλία κατέληξαν σε συμφωνία μείωσης της παραγωγής το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά μια συντονισμένη μείωση της παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πιθανό να συμβεί σύντομα.

Σύμφωνα με το OilPrice.com η Επιτροπή Σιδηροδρόμων, ρυθμιστής πετρελαίου του Τέξας, απέτυχε να προτείνει ένα συγκεκριμένο σχέδιο την Τρίτη 14.4.2020 μετά από περισσότερες από 10 ώρες συνομιλιών.

Οι τρεις επίτροποι, Christian, Craddick και ο Sitton ενδέχεται να αναγκαστούν να δράσουν σύντομα, καθώς ο αποθηκευτικός χώρος αναμένεται να εξαντληθεί εντός εβδομάδων.

Οι εταιρείες γεωτρήσεων πετρελαίου του Τέξας έχουν ανάμικτες απόψεις σχετικά με τους περιορισμούς παραγωγής, με τις μεγάλες όπως η ExxonMobil και η Chevron να αντιτίθενται σε οποιαδήποτε μορφή κυβερνητικής παρέμβασης, ενώ οι ειδικοί του σχιστολιθικού Pioneer Resources και Parsley Energy τάσσονται υπέρ της μείωσης της παραγωγής κατά 20% σε επίπεδο κράτους.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, ο διευθύνων σύμβουλος της Parsley Gallagher δήλωσε ότι η εταιρεία του θα είναι ευτυχής να μειώσει την παραγωγή κατά 20%, εάν ακολουθήσουν άλλες εταιρείες. Ανέφερε επίσης ότι ήδη σταματά στην παραγωγή σε «400 πηγάδια χαμηλότερης παραγωγής».

Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ έχει ήδη κορυφωθεί

Ο Scott Sheffield, διευθύνων σύμβουλος της Pioneer Resources, επίσης υπέρ της περικοπής της παραγωγής δήλωσε ότι η βιομηχανία χρειάζεται επειγόντως κάποια ρύθμιση μετά από χρόνια επέκτασης που τροφοδοτήθηκε από φθηνό χρήμα. Κοιτάζοντας τη βιομηχανία σχιστόλιθου, είπε ότι : «Κανείς δεν θέλει να μας δώσει κεφάλαιο γιατί όλοι έχουμε καταστρέψει το κεφάλαιο και έχουμε δημιουργήσει οικονομικά απόβλητα».

Η Irina Slav της Oilprice.com σημείωνε σήμερα ότι «Για τις μικρότερες εταιρείες, οι περικοπές παραγωγής σε όλη τη χώρα θα ήταν επωφελείς, βοηθώντας τις να συνεχίσουν να πωλούν λίγο πετρέλαιο, σύμφωνα με ένα στέλεχος της βιομηχανίας. Οι μεγαλύτερες εταιρείες είναι φυσικά αντίθετες, επειδή έχουν περισσότερα αποθέματα και χαμηλότερο κόστος παραγωγής που θα διασφαλίσει την επιβίωσή τους ούτως ή άλλως. "

Η χθεσινή 10ωρη συνάντηση έθεσε μερικά σημαντικά και οδυνηρά ερωτήματα για τους παραγωγούς πετρελαίου και για την ίδια την επιτροπή.

Ποιες εταιρείες θα αναγκαστούν να κόψουν, πόσο και για πόσο καιρό; Και ίσως το πιο σημαντικό, πώς θα οργανώσει η Επιτροπή αυτές τις περικοπές;

Οι σημερινοί τρεις επίτροποι δεν είναι αρκετά μεγάλοι για να έχουν βιώσει την τελευταία φορά που η παραγωγή ανατιμήθηκε τη δεκαετία του 1970 και ζήτησαν συμβουλές σε μερικούς από τους βετεράνους κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεσύσκεψης .

Ο Επίτροπος Craddick ίσως εξέφρασε την έλλειψη εμπειρίας καλύτερα, "Δεν ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε πια ", δήλωσε ο Craddick. «Ξεκινάμε την 1η Ιανουαρίου; Από πού ξεκινάμε; Πώς ξεκινάμε; "

Η ημερομηνία που ανέφερε ο Craddick είναι τόσο ενδιαφέρουσα και συγκεχυμένη, καθώς η επιτροπή δεν έχει πολύ χρόνο για να βρει μια λύση και η 1η Ιανουαρίου θα ήταν πολύ αργά. Μια σειρά πτωχεύσεων θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες εάν οι ρυθμιστικές αρχές δεν μπορούν να συμφωνήσουν για ένα όριο παραγωγής σε επίπεδο κράτους.

Δεν είχε απήχηση το επείγον της κρίσης ζήτησης στην αίθουσα συνεδριάσεων των Επιτρόπων; Ή απλώς δεν υπάρχει συναίνεση για οποιαδήποτε μορφή μείωσης της παραγωγής σε επίπεδο κράτους;

Τα τρυπάνια στη Βόρεια Ντακότα δεν είχαν πολύ χρόνο να συζητήσουν τις περικοπές παραγωγής και έχει ήδη τεθεί σε αδράνεια περισσότερο από το ένα τέταρτο των πετρελαιοπηγών στη βόρεια πολιτεία.

Καθώς η κρίση της ζήτησης συνεχίζεται, οι drillers του Τέξας είναι πιθανό να μειώσουν την περισσότερη παραγωγή τον Μάιο όταν το κέντρο αποθήκευσης Cushing στην Οκλαχόμα φτάσει στα όριά του.

Οι κρατικές ρυθμιστικές αρχές συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν την επόμενη συνάντηση στις 11 Μαΐου, και μπορεί κανείς να ελπίζει ότι θα αποδειχθεί πιο καρποφόρα η δεύτερη φορά.

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης