Πετρέλαιο

Υποχώρηση στις τιμές του πετρελαίου - Στο -5,98% και τα 30 δολ/βαρέλι το brent και -5,8% στα 21 δολ το αργό

Υποχώρηση στις τιμές του πετρελαίου - Στο -5,98% και τα 30 δολ/βαρέλι το brent και -5,8% στα 21 δολ το αργό
Ορισμένοι επενδυτές παραμένουν προβληματισμένοι αναφορικά με το εάν οι περικοπές θα καταφέρουν να αποτρέψουν εγκαίρως την παγκόσμια υπερπροσφορά

Η συμφωνία των περικοπών για το πετρέλαιο αξιολογείται σαν έχουσα γκρίζα σημεία για την αγορά και αυτό έχει επηρεάσει αρνητικά σήμερα (14/4) τις τιμες
Έτσι παρά το ανοδικό ξεκίνημα σήμερα 14-4 το πρω μετά τη συμφωνία ανάμεσα σε ΟΠΕΚ και Ρωσία για περικοπές στην παραγωγή τους κατά 9,7 εκατ. βαρέλια το επόμενο δίμηνο, όπου το brent κατέγραφε άνοδο της τάξεως +1,13% στα 32,10 δολ/βαρέλι και το αργό ενισχυόταν 0,45% στα 22,51 δολ/βαρέλι ήλθε η πτώση.
Οι περικοπές θα ξεκινήσουν από την 1η Μαΐου, ενώ από από τον Ιούλιο μέχρι το τέλος του έτους, η μείωση της παραγωγής θα περιοριστεί στα 7,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Παράλληλα, οι περικοπές θα συνεχιστούν και το πρώτο τετράμηνο του 2021, με την μείωση να διαμορφώνεται στα 5,8 εκατ. βαρέλια, ενώ οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία θα συναντηθούν ξανά στις 10 Ιουνίου προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση που θα επικρατεί εκείνη την περίοδο στην αγορά ενέργειας.

Ωστόσο, ορισμένοι επενδυτές παραμένουν προβληματισμένοι αναφορικά με το εάν οι περικοπές θα καταφέρουν να αποτρέψουν εγκαίρως την παγκόσμια υπερπροσφορά, καθώς η πανδημία του COVID-19 εξακολουθεί να επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία.
Η Goldman Sachs προέβλεψε ότι οι τιμές πετρελαίου θα συνεχίσουν να μειώνονται τις επόμενες εβδομάδες, υποστηρίζοντας ότι η «ιστορική αν και ανεπαρκής» συμφωνία δεν αναμένεται να αντισταθμίσει τη μείωση της ζήτησης που έχει προκαλέσει η πανδημία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης