Χρηματιστήριο & Αγορές

Η ακτινογραφία του ΧΑ και των διεθνών αγορών από τη Fast Finance

tags :
Η ακτινογραφία του ΧΑ και των διεθνών αγορών από τη Fast Finance
Η ζώνη των 570 - 582 μονάδων ισχυρή στήριξη για το ΧΑ

Η εβδομάδα έκλεισε με σημαντικά κέρδη από 12% έως 20% για ΓΔ και τράπεζες δίνοντας ανάσες στις αποτιμήσεις των εταιριών.
Ο τραπεζικός κλάδος είναι ο μόνος που ακόμα δεν έχει καταφέρει να κλείσει σε νέα υψηλά κίνησης και να δώσει και αγοραστικό σήμα κάτι που θα συμβεί με κλείσιμο πάνω από τις 382 μονάδες.
Η αγορά αρχίζει και βρίσκει και πάλι τα πατήματα της με αρκετούς επενδυτές να αρχίζουν να τοποθετούνται μετά τον πανικό του τελευταίου διαστήματος. Είμαστε σε περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων που δεν παίζουν και ιδιαίτερο ρόλο την παρούσα φάση.

Το μεγάλο στοίχημα της οικονομίας είναι  πότε θα αρθεί σταδιακά η καραντίνα για να μπορέσει να αρχίσει να λειτουργεί η οικονομία με το πιο σημαντικό μέλημα να είναι ο τουρισμός που ουσιαστικά είναι και ένα πολύ μεγάλο μέρος του ΑΕΠ.  Είναι νωρίς ακόμα να προβλέψουμε το μέλλον παρόλα αυτά είναι εφικτό να κερδηθεί ένα κομμάτι από την ζημιά με τις προβλέψεις να είναι σε απώλειες που μπορούν να φτάσουν το 50%.
Η πρόβλεψη για την συνολική ζημιά στο ΑΕΠ φτάνει το 10% με την Ευρώπη να προσπαθεί να καλύψει την ζημιά “εν κινήσει» ώστε να μην προβληματιστεί σε μεγάλο βαθμό η κατανάλωση και να επανέλθει γρήγορα η οικονομία όταν αρχίσουν να αίρονται τα μέτρα. Φυσικά εκτός από το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης στην υγεία θα πρέπει να υπάρξει και σχέδιο για την επόμενη μέρα για την γρήγορη επαναφορά της οικονομίας.

Γενικός Δείκτης

Η ζώνη του 570-582 έχει σημαντική στήριξη. Το 630 κοντινή αντίσταση που διάσπαση θα μας δώσει τον στόχο του 655. Ο τραπεζικός παραμένει να είναι ο αδύναμος κρίκος μιας και χρειάζεται κλείσιμο πάνω από το 382 για να δώσει συνέχιση της κίνησης




S&P

H ζώνη του 2800 θέλει την απαραίτητη προσοχή μας μιας και μπορεί να μας δώσει διόρθωση στο επίπεδο του 2700. Το 2886 - 2895 επόμενη αντίσταση.
Iσχυρή στήριξη στις 2460 μονάδες. 





DAX

Το 10336 είναι κοντινή στήριξη και επιθετική τάση όσο συντηρείται.
Μία διάσπαση μπορεί να μας φέρει στο 10110. Το 11066 επόμενος στόχος



Χρυσός

Ακόμα μία δοκιμή των υψηλών στην ζώνη του 1700.
Μϊα κατοχύρωση σε κλείσιμο μπορεί να δώσει συνέχιση στο 1768.
Το 1633 και 1600 οι στηρίξεις


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης