Πετρέλαιο

Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο εν αναμονή της συμφωνίας ΟΠΕΚ και Ρωσίας - Στο +4,34% στα 34,43 δολ./βαρέλ το brent

Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο εν αναμονή της συμφωνίας ΟΠΕΚ και Ρωσίας - Στο +4,34% στα 34,43 δολ./βαρέλ το brent
Η πλευρά της Ρωσίας εμφανίζεται διατεθειμένη να μειώση την ημερήσια παραγωγή της κατά 1,6 εκατ. βαρέλια

Άνοδο καταγράφει σήμερα Πέμπτη (9/4) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, εν μέσω προσδοκιών ότι ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία θα καταλήξουν σε συμφωνία για τις περικοπές στην παραγωγή τους κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης η οποία θα πραγματοποιηθεί αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, το brent ενισχύεται 4,34% στα 34,43 δολ./βαρέλι και το αργό σημειώνει άνοδο  της τάξεως του +6,58% στα 26,73 δολ./βαρέλι.
Η πλευρά της Ρωσίας εμφανίζεται διατεθειμένη να μειώση την ημερήσια παραγωγή της κατά 1,6 εκατ. βαρέλια, όγκος που αντιστοιχεί περίπου στο 15% της συνολικής παραγωγής της, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι συνολικές περικοπές στην παραγωγή των ΟΠΕΚ+ θα ξεπεράσουν τα 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
«Η επερχόμενη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών είναι η μόνη ελπίδα στον ορίζοντα για την αγορά, η οποία θα μπορούσε να αποτρέψει μία πλήρη κατάρρευση των τιμών και μία παρακμή στην παραγωγή», δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής αγορών πετρελαίου της Rystad Energy, Bjornar Tonhaugen.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης