Πετρέλαιο

Ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου - Στη σημερινή συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ όλα τα βλέμματα

Ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου - Στη σημερινή συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ όλα τα βλέμματα
Η Σαουδική Αραβία και άλλα μέλη του ΟΠΕΚ επιδιώκουν να κερδίσουν στήριξη από τη Ρωσία

Ανοδικά κινούνται σήμερα (5/3) οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, δεδομένου ότι οι επενδυτές αναμένουν τη σημερινή συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ.

Συγκεκριμένα, το Brent ενισχύεται κατά +0,90% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 51,59 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράψει άνοδο της τάξεως του +0,77% στα 47,14 δολ. ανά βαρέλι.

Τα βλέμματα στη σημερινή συνάντηση

Η Σαουδική Αραβία και άλλα μέλη του ΟΠΕΚ επιδιώκουν να κερδίσουν στήριξη από τη Ρωσία για να συμμετάσχουν σε πρόσθετες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου για να υποστηρίξουν τις τιμές που έχουν υποχωρήσει εξαιτίας της παγκόσμιας εξάπλωσης της επιδημίας κοροναϊού.

Η Ρωσία, αντίθετα, πρότεινε να διατηρηθούν οι υπάρχουσες περικοπές μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου, δήλωσαν οι πηγές που επικαλείται το reuters.Από την άλλη πλευρά, η Σαουδική Αραβία επιθυμεί επιπλέον περικοπές από 1 εκατομμύριο έως 1,5 εκατομμύρια bpd για το δεύτερο τρίμηνο και να διατηρήσει τις υφιστάμενες περικοπές των 2,1 εκατομμυρίων bpd μέχρι το τέλος του 2020.
«Εάν ο OPEC+ φτάσει τις περικοπές στο 1,5 εκατ. ίσως αυτό δεν αρκεί για να διατηρηθούν οι τιμές που υποστηρίζονται εδώ», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στο broker OANDA.

Oι αναφορές του Reuters

Οι υπουργοί του ΟΠΕΚ πιθανώς θα εγκρίνουν μια σημαντική μείωση της παραγωγής πετρελαίου στη σημερινή τους συνεδρίαση αλλά συνεχίζουν να αναμένουν να συμφωνήσει η Ρωσία, δήλωσαν σήμερα δύο πηγές του ΟΠΕΚ στο Reuters.
Οι πηγές δήλωσαν ότι αναμένουν πως η συνεδρίαση στη Βιένη σήμερα θα διεξαχθεί ομαλά, πριν τις αυριανές, κρίσιμες συνομιλίες με τη Ρωσία.
Μια τρίτη πηγή του ΟΠΕΚ δήλωσε ότι οι συζητήσεις για τις ακριβείς ποσοστώσεις είναι πιθανόν να είναι δύσκολες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης