Ηλεκτρισμός

Η Γερμανία θα προσθέσει 1.056 MW στο χαρτοφυλάκιο εφεδρικής ηλεκτροπαραγωγής από τον Οκτώβριο

Η Γερμανία θα προσθέσει 1.056 MW στο χαρτοφυλάκιο εφεδρικής ηλεκτροπαραγωγής από τον Οκτώβριο

Η ρυθμιστική αρχή χορήγησε αποζημιώσεις 68.000 ευρώ / MW ετησίως για τα δύο έτη από την 1η Οκτωβρίου

 

Οι γερμανικές εταιρείες ηλεκτρικού δικτύου δημοσίευσαν λεπτομερή στοιχεία σχετικά με τα επίπεδα αποζημίωσης για τρεις φορείς εκμετάλλευσης ισχύος 1.056 μεγαβάτ (MW), οι οποίοι θα κλείσουν τα εργοστάσιά τους τον Οκτώβριο, αλλά θα παραμείνουν σε κατάσταση αναμονής σε περίπτωση ελλείμματος παραγωγής.

Καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης σκοπεύει να εγκαταλείψει την πυρηνική ενέργεια έως το 2022 και την καύση άνθρακα σταδιακά μέχρι το 2038, ο ρυθμιστής ενέργειας είναι επιφορτισμένος με την εξασφάλιση της προσφοράς μέσω ενός αριθμού συστημάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος δημοπρασιών, αποζημιώσεως έναντι του κλεισίματος, διατηρώντας ταυτόχρονα την δυνατότητα άμεσης ηλεκτροπαραγωγής.

Η εφεδρεία σε ηλεκτροπαραγωγή είναι απαραίτητη, επειδή δεν μπορούν να αποθηκευτούν μεγάλες ποσότητες ρεύματος, καθιστώντας απαραίτητη την εξισορρόπηση της προσφοράς και της ζήτησης, ειδικά επειδή η επέκταση της πράσινης ενέργειας είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτώμενη από τις καιρικές συνθήκες.

Το σύστημα δημοπρασιών εφεδρείας δυναμικότητας 2.000 MW ήταν ανοικτό σε φορείς εκμετάλλευσης μονάδων καύσης άνθρακα, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θέλησαν να συνδυάσουν την ανάγκη διασφάλισης ισορροπημένης προσφοράς με κίνητρα για τη διακοπή της παραγωγής ηλεκτρισμού με υψηλή εκπομπή άνθρακα.


Κάλυψη της ζήτησης

Σύμφωνα με δήλωση των τεσσάρων μεγάλων διαχειριστών συστημάτων μεταφοράς (TSO), η ρυθμιστική αρχή χορήγησε 68.000 ευρώ / MW ετησίως για τα δύο έτη από την 1η Οκτωβρίου.

Η RWE έλαβε έγκριση για το κλείσιμο των μονάδων της Gersteinwerk F και G των 340 MW η κάθε μία, η Statkraft Markets, για να κλείσει τους σταθμούς Landesbergen και Emden συνολικής ισχύος 106 MW, ενώ η Leag, μια μονάδα στη Lusitania, 270 MW.

Ανακοίνωση από τη ρυθμιστική αρχή ανέφερε ότι δεν υπήρχε καμία ανησυχία ότι το έλλειμμα θα έθετε σε κίνδυνο την ικανότητα του συστήματος να ανταποκριθεί στη ζήτηση, αναφέροντας μια πρόσφατη έκθεση παρακολούθησης από το υπουργείο Οικονομικών που είχε εξετάσει τις συνθήκες στον τομέα.

Ορισμένοι διαχειριστές δικτύων, κατασκευαστικές εταιρείες και αναλυτές διαφωνούν με το υπουργείο, υποστηρίζοντας ότι είναι επικίνδυνο να προσπαθήσουν να στηριχθούν σε μεγάλο βαθμό στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Γερμανία δεν μπορεί να βασιστεί σε εισαγωγές από γείτονες σε περιόδους δυσμενών καιρικών συνθηκών, υποστηρίζουν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης