Διεθνή

Trump: Η Wall θα ανακάμψει, η αμερικανική οικονομία είναι ισχυρή - Χαμηλά τα ρίσκα για τις ΗΠΑ από τον ιό

tags :
Trump: Η Wall θα ανακάμψει, η αμερικανική οικονομία είναι ισχυρή - Χαμηλά τα ρίσκα για τις ΗΠΑ από τον ιό
Ιδιαίτερα χαμηλά τα ρίσκα από τον Coronavirus στις ΗΠΑ  ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος
O πρόεδρος Trump απέδωσε την πτώση της Wall σε ανησυχίες για επικράτηση των Δημοκρατικών στις εκλογές κατά πρώτο και κατά δεύτερο στο spread του Coroanavarious.
Παρά ταύτα εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η αγορά θα ανακάμψει και ότι η οικονομία είναι ισχυρή, όπως επίσης και ο Αμερικανός καταναλωτής.
O ίδιος σημείωσε ότι τα ρίσκα από τον Coronavarius για τις ΗΠΑ παραμένουν πολύ χαμηλά και ανακοίνωσε την τοποθέτηση του αντιπροέδρου M.Pence στην θέση του επικεφαλής διαχείρισης και αντιμετώπισης του ζητήματος.
Παράλληλα απάντησε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το spread του ιού στις ΗΠΑ .
Σημειώθηκε επίσης από την ομάδα των συμβούλων του, ότι η δημιουργία του εμβολίου θα χρειαστεί ένα εύλογο διάστημα μηνών και για αυτόν τον λογο θα πρέπει να είναι σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα.
Επανέλαβε επίσης την δυσαρέσκειά του για την διαχείριση των επιτοκίων από την FED, τονίζοντας ότι ζημίωσε την αμερικανική οικονομία.
Τα futures του S&P υποχώρησαν αρχικά χαμηλότερα από τις 3100 μονάδες και στην συνέχεια ανέκτησαν το επίπεδο περιορίζοντας τις απώλειες.
 

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα αποφασίσει εν ευθέτω χρόνω εάν η κυβέρνησή του θα επιβάλει νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς προς και από χώρες οι οποίες πλήττονται από τον κορονοϊό.

«Μπορεί να το κάνουμε εν ευθέτω χρόνω. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο για την αντίδραση της κυβέρνησής του στην επιδημία του COVID-19.

«Η Νότια Κορέα έχει χτυπηθεί σκληρά, η Ιταλία έχει χτυπηθεί σκληρά, στην Κίνα αυτό που συνέβη είναι σαφές, αλλά οι αριθμοί (σ.σ. των νέων κρουσμάτων και των θανάτων) μοιάζουν να σταθεροποιούνται και να μειώνονται, πράγμα που είναι καλή είδηση, θα δούμε λοιπόν τι θα γίνει», ανέφερε.

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε ακόμη ότι οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές κάνουν εξετάσεις «σε πολλούς ανθρώπους» για να εξακριβωθεί εάν έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Νωρίτερα στη συνέντευξη, ο Τραμπ υποστήριξε πως ο κίνδυνος για τους Αμερικανούς από την επιδημία είναι «πολύ χαμηλός».

Ωστόσο, ο κίνδυνος εξάπλωσης είναι πιθανό να «αυξηθεί πάρα πολύ γρήγορα», προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας Άλεξ Αζάρ που εκφράστηκε μετά τον Τραμπ, «μπορούμε να αναμένουμε ότι θα δούμε περισσότερα κρούσματα».

Ο πρόεδρος ξαναπήρε τον λόγο για να διαβεβαιώσει πως η κυβέρνησή του είναι έτοιμη για μια αντίδραση «πολύ μεγαλύτερης κλίμακας», αλλά και ότι η εξάπλωση του COVID-19 δεν είναι «αναπόφευκτη».

«Τα νοσοκομεία σε ορισμένες πολιτείες ελευθερώνουν κλίνες και ετοιμάζουν χώρους καραντίνας», είπε ο Τραμπ, προσθέτοντας πως η κυβέρνησή του έχει «παραγγείλει» μεγάλες ποσότητες προστατευτικών μέσων, όπως ιατρικές μάσκες, για «κάθε» περίπτωση. Υπάρχει περίπτωση η κατάσταση να «χειροτερέψει», αλλά τίποτα δεν είναι «αναπόφευκτο», επέμεινε ο Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικάνος είπε επίσης νωρίτερα πως θα αξιοποιηθεί «οποιοδήποτε» κονδύλι εγκρίνει το Κογκρέσο για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Η κυβέρνησή του έχει ζητήσει από το αμερικανικό Κογκρέσο να εγκρίνει κονδύλι 2,5 δισεκατομμυρίων, ποσό που οι Δημοκρατικοί χαρακτήρισαν πολύ μικρό. Αν το Κογκρέσο εγκρίνει μεγαλύτερο κονδύλι «θα το αξιοποιήσουμε», διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης