Ενέργεια

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Πολωνίας ενέκρινε τις αυξήσεις τιμών για Energa και Enea

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Πολωνίας ενέκρινε τις αυξήσεις τιμών για Energa και Enea
Μετά την άνοδο των τιμών της ανταγωνίστριας Tauron
Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Πολωνίας URE συμφώνησε στα αιτήματα των πολωνικών εταιρειών ενέργειας Energa και Enea να αυξήσουν τις τιμές το 2020, ανακοίνωσε  τη Δευτέρα 30/12/2019, ύστερα από παρόμοια έγκριση για τον ανταγωνίστρια Tauron νωρίτερα τον Δεκέμβριο.
Οι τιμές ενέργειας έγιναν «καυτό»  ζήτημα στην Πολωνία το περασμένο έτος, όταν το κυβερνών Κόμμα Δικαίου και Δικαιοσύνης (PiS) υποσχέθηκε ότι τα νοικοκυριά δεν θα πληγούν από αυξήσεις παρά το αυξημένο κόστος εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και την αύξηση των τιμών χονδρικής ενέργειας.
Ενώ η PiS δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το πώς σκοπεύει να διατηρήσει σταθερές τις τιμές ενέργειας για τους καταναλωτές το επόμενο έτος, ο πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki δήλωσε την ημέρα που εγκρίθηκε η αύξηση της Tauron ότι η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να ξεκινήσει ένα σχέδιο αντιστάθμισης του αντίκτυπου στα νοικοκυριά.
Οι λογαριασμοί ενεργειακής κατανάλωσης για τους πελάτες της Enea θα αυξηθούν κατά 12,2% το μήνα ή κατά 8,3 ζλότι (2,18 δολ.). περίπου κατά μέσο όρο κατά την περίοδο από 13 Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου.
Οι λογαριασμοί για τους πελάτες της Energa θα αυξηθούν κατά μέσο όρο κατά 11,3% το μήνα, ή περίπου 8,6 ζλότι, μέχρι τα τέλη του 2020, ενώ για τους πελάτες  τηςTauron θα αυξηθούν κατά 11,4-12,9% ή 7,8-8,6 ζλότι.
Το 2019 περιορίστηκαν οι τιμές χάρη στη μείωση του φορολογικού συντελεστή που καταβάλλουν οι καταναλωτές για την ηλεκτρική ενέργεια και το λεγόμενο μεταβατικό τέλος, ένα στοιχείο των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης