Τελευταία Νέα
Απόψεις

X. Δήμας: Επένδυση της Ευρώπης και των Αραβικών χωρών στη στρατηγική σχέση που τους συνδέει

X. Δήμας: Επένδυση της Ευρώπης και των Αραβικών χωρών στη στρατηγική σχέση που τους συνδέει
Ο Χρήστος Δήμας, είναι Αναπληρωτής Υπουργός, Έρευνας και Τεχνολογίας, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Ο Χρήστος Δήμας, Αναπληρωτής Υπουργός, Έρευνας και Τεχνολογίας, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στην 4η Ευρω - Αραβική Διάσκεψη τόνισε πως Ευρώπη και Αραβικές χώρες θα πρέπει να επενδύσουν στη στρατηγική σχέση που τους συνδέει.
Αναλύοντας την κυβερνητική πολιτική τόνισε πως «βασικός στόχος είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.
Έχουμε σημαντικούς επιστήμονες και ερευνητικά κέντρα, και πρέπει να υπάρξει μια σωστή διασύνδεση έτσι ώστε να υπάρξει καινοτομία και να αναπτυχθεί το επιχειρείν» ανέφερε ο κ. Δήμας.
Παράλληλα πρόσθεσε πως στόχος είναι η δημιουργία digital-hubs ώστε να αναπτυχθεί το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων, δίνοντάς τους οικονομικά και φορολογικά κίνητρα.
Επίσης υπογράμμισε πως θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα καταχώρησης των startup εταιριών έτσι ώστε το ελληνικό κράτος να μπορεί να τις καταγράφει, να τις κατευθύνει και να τις βοηθήσει.
Ο κ. Δήμας ανέφερε πως στρατηγικός σχεδιασμό είναι η κατασκευή πάρκων καινοτομίας μέσα στα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα και αναζητούνται τις βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν στη χώρα μας.
Παράλληλα πρόσθεσε πως η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον αραβικό κόσμο στην ενέργεια, τις κατασκευές, τον αγροτικό τομέα και την βιο-ιατρική.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης