Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Kίνα θέλει πρόσθετες διαπραγματεύσεις για να κλείσει την πρώτη φάση της Συμφωνίας με τις ΗΠΑ

tags :
H Kίνα θέλει πρόσθετες διαπραγματεύσεις για να κλείσει την πρώτη φάση της Συμφωνίας με τις ΗΠΑ
Περί το Νοέμβριοτου 2019  προσδιορίζονται οι υπογραφές
H Κίνα χρειάζεται περισσότερες συζητήσεις μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του 2019 για να κλειδώσει την πρώτη φάση της συμφωνίας με τον πρόεδρο Trump πριν υπογράψει ο Xi Jinping σύμφωνα με το Bloomberg.
To Πεκίνο μπορεί να στείλει αντιπροσωπεία με τον αντιπρόεδρο Liu He για να ολοκληρώσει την συμφωνία που θα υπογραφεί από τους δύο προέδρους στην Asia-Pacific Οικονομική Διάσκεψη τον ερχόμενο μήνα, Νοέμβριο του 2019. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κίνα θέλει να απαλοιφούν και οι προγραματισμένοι δασμοί του Δεκεμβρίου.

Ti λένε οι αναλυτές

«Πιστεύουμε ότι η "ουσιαστική" πρώτη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Trump και Κίνας μοιάζει περισσότερο με ανακωχή παρά με πραγματική συμφωνία» λέει ο Christiaan Tuntono από την Allianz Global Investors.
Την ίδια άποψη συμμερίζονται και οι αναλυτές από την Macquarie Capital, οι οποίοι κάνουν λόγο για μια «προσωρινή ανακωχή».
Από την πλευρά του, ο Vishnu Varathan από τη Mizuho Bank δήλωσε στο CNBC ότι «όσον αφορά τα πραγματικά ακανθώδη ζητήματα, δεν έχει επιλυθεί κανένα.
Έτσι, η "ουσιαστική" συμφωνία αφορά τα πολύ εύκολα ζητήματα.
Και δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα πραγματικό» πρόσθεσε.
Εξάλλου, η μερική συμφωνία δεν διευθετεί σημαντικά θέματα, όπως η κυβερνοασφάλεια, το θέμα με τη Huawei και το μέλλον των κινεζικών εταιρειών που είναι στη μαύρη λίστα.
«Ενώ η αρχική συμφωνία θεωρείται συμφωνία, δεν απομακρύνει το βάρος των δασμών στο αμερικανό-κινεζικό εμπόριο ούτε περιορίζει την αβεβαιότητα των επιχειρήσεων για τις μελλοντικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας» επισημαίνει ο Tuntono.

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης