Φυσικό Αέριο

Νέο κοίτασμα φυσικού αερίου ανακαλύφθηκε στο Ιράν - Πιθανό απόθεμα στα 540 δισ. κυβικά μέτρα

Νέο κοίτασμα φυσικού αερίου ανακαλύφθηκε στο Ιράν - Πιθανό απόθεμα στα 540 δισ. κυβικά μέτρα
Η ιρανική κυβέρνηση σχεδιάζει να κατασκευάσει μονάδα παραγωγής LNG, δυναμικότητας 3 εκατ. τόνων, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου της χώρας
Την ανακάλυψη νέου κοιτάσματος φυσικού αερίου με πιθανό απόθεμα περίπου 540 δισ. κυβικά μέτρα στην νότια επαρχία Fars, ανακοίνωσε το Υπουργείο Πετρελαίου της χώρας χθες (13/10).
Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν έχει το δεύτερο υψηλότερο απόθεμα φυσικού αερίου στον κόσμο.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου του Ιράν, Reza Dehghan, υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη ανακάλυψη ήρθε ένα χρόνο μετά την έναρξη εντατικών ερευνών και εξερεύνησης στην περιοχή και σε βάθος 4.632 μέτρων.
Όσον αφορά τις προσδοκίες του εν λόγω πεδίου, έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες σε φυσικό αέριο της Τεχεράνης για 16 χρόνια.
Τέλος, η ιρανική κυβέρνηση σχεδιάζει να κατασκευάσει μονάδα παραγωγής LNG, δυναμικότητας 3 εκατ. τόνων, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου της χώρας.
Συγκεκριμένα, ο Bijan Namdar Zanganeh ανέφερε ότι «σχεδιάζουμε την είσοδό μας στη βιομηχανία του LNG, στηριζόμενοι στις δυνατότητες των ιρανικών επιχειρήσεων, μέσω της σχεδίασης ενός πάρκου LNG, όπου μικρές μονάδες θα παράγουν συνολικά έως και 3 εκατ. τόνους».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης