Διεθνή

Oι Κούρδοι του SDF μιλούν για συμμαχία με τον Άσσαντ για να υπερασπιστούν το Κομπανί απέναντι στους Τούρκους

Oι Κούρδοι του SDF μιλούν για συμμαχία με τον Άσσαντ για να υπερασπιστούν το Κομπανί απέναντι στους Τούρκους
Οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα
Σύμφωνα με αναφορές κούρδων αξιωματούχων σε δυτικά ΜΜΕ έτοιμες να εισέλθουν στις βορειοανατολικές συριακές πόλεις Kομπανί και Mανμπίτζ, κοντά στα τουρκικά σύνορα, ήταν την Κυριακή οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ, σύμφωνα με το SKAI.gr
Ο αξιωματούχος του Κομπάνι, στρατηγός Ismet Sheikh Hasan, δήλωσε ότι κυβερνητικά στρατεύματα, αλλά και στρατεύματα της Ρωσίας, θα μπορούσαν να εισέλθουν στο Kομπανί και το Mανμπίτζ μέχρι την Κυριακή το βράδυ για να βοηθήσουν «ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πόλεων από μια τουρκική εισβολή».
Πάντως, το SDF και η Ρωσία δεν επιβεβαιώνουν προσώρας ότι υπάρχει τέτοια συμφωνία.
Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανάπτυξη των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων σε Μανμπίτζ και Κομπάνι εντός 48 ώρων, πράγμα που σημαίνει ότι οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία θα έχουν άλλες δύο ημέρες για να κατοχυρώσουν τις θέσεις τους, ενδεχομένως να αποκόψουν το Mανμπίτζ από τα οχυρά SDF στα ανατολικά.
Νωρίτερα την Κυριακή, ο αμερικανός υπουργός άμυνας Μαρκ Έσπερ επιβεβαίωσε ότι το Πεντάγωνο έλαβε πληροφορίες ότι το SDF, συζητούσε τη σύναψη συμφωνίας με το καθεστώς του προέδρου Άσαντ και τους Ρώσους.
Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις υπό τουρκική ηγεσία έχουν τον έλεγχο του (βασικού) αυτοκινητοδρόμου Μ4, σε βάθος 30-35 χιλιομέτρων στο εσωτερικό της συριακής επικράτειας.
 
Σκοτώθηκαν 26 άμαχοι

Τουλάχιστον 26 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στην βόρεια Συρία από τους βομβαρδισμούς και τα πυρά των τουρκικών δυνάμεων και των σύρων συμμάχων τους στην περιοχή, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στην περιοχή Ρας αλ-Άιν της τουρκοσυριακής μεθορίου, τουλάχιστον δέκα πολίτες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια επιδρομής της τουρκικής αεροπορίας, η οποία έπληξε φάλαγγα αμάχων και δημοσιογράφων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης