Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο Bob Dudley αποχωρεί το επόμενο έτος από το τιμόνι της BP

tags :
Ο Bob Dudley αποχωρεί το επόμενο έτος από το τιμόνι της BP
Δεν έχει ληφθεί απόφαση για τον διάδοχό του
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BP, Bob Dudley, δήλωσε την Τετάρτη 2/10/2019  ότι σχεδιάζει να αποχωρήσει το επόμενο έτος μετά από μια ταραχώδη δεκαετία στο τιμόνι της εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ο Dudley, ο οποίος έκλεισε τα 64 τον περασμένο μήνα, δήλωσε ότι θα αποσυρθεί όταν γίνει 65 ετών αλλά δεν έχει ληφθεί απόφαση για το χρονοδιάγραμμα αυτής της κίνησης από το συμβούλιο της BP.
Σύμφωνα με το Reuters  ο Dudley σχεδίαζε να εγκαταλείψει την εταιρεία το επόμενο έτος, κάτι το οποίο συζητήθηκε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της BP στις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη εβδομάδα.
"Το εχω πει πολύ καιρό, σε ηλικία περίπου 65 ετών θα" παραιτηθώ", δήλωσε ο Dudley στους δημοσιογράφους σε μια διάσκεψη για τη ενέργεια στη Μόσχα.
Κανένας διάδοχος δεν έχει ορισθεί ακόμα, ανέφεραν πηγές στο Reuters.
Ο Dudley έγινε διευθύνων σύμβουλος αφού ο προκάτοχός του, Tony Hayward, παραιτήθηκε μετά την καταστροφή του Deepwater Horizon τον Απρίλιο του 2010 στον Κόλπο του Μεξικού, που στοίχισε τη ζωή σε 11 εργαζόμενους σε εξέδρες και προκάλεσε τη μεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα στην ιστορία των ΗΠΑ.
Έχει βρεθεί στο τιμόνι της επιχείρησης από τότε που η  BP έφθασε στα όρια της πτώχευσης και της κατάρρευσης των τιμών του πετρελαίου ως μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πετρελαϊκές εταιρείες.
Έχει επίσης εντείνει τις προσπάθειές του για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης πίεσης των επενδυτών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης