Ευρώπη

Reuters: Αποζημίωση ύψους σχεδόν 12 εκατ. ευρώ ζητά γερμανική εταιρεία από τη Volkswagen

tags :
Reuters: Αποζημίωση ύψους σχεδόν 12 εκατ. ευρώ ζητά γερμανική εταιρεία από τη Volkswagen
Η Deutsche See, μεγάλη εταιρεία διακίνησης αλιευμάτων, ανέφερε ότι προχώρησε σε μύνηση αφού δεν μπόρεσε να καταλήξει σε εξωδικαστικό διακανονισμό με τη VW
H εταιρεία Deutsche See είναι ο πρώτος μεγάλος γερμανός πελάτης της Volkswagen που προχωρά σε μύνηση εναντίον της εταιρείας σχετικά με την εξαπάτηση των εκπομπών αερίων.
Σύμφωνα με το Reuters, η Volkswagen αντιμετωπίζει ήδη πολυάριθμες αγωγές από μεμονωμένους ιδιοκτήτες πολλοί από τους οποίους στις Ηνωμένες Πολιτείες και ρυθμιστικές αρχές.
Αυτή είναι η πρώτη υπόθεση μύνησης που ασκήθηκε από ένα εταιρικό πελάτη της VW στην εγχώρια αγορά της Γερμανίας.
Η Deutsche See, μεγάλη εταιρεία διακίνησης αλιευμάτων, με έδρα το Bremerhaven, μισθώνει περίπου 500 οχήματα από την Volkswagen, και ανέφερε ότι προχώρησε σε μύνηση αφού δεν μπόρεσε να καταλήξει σε εξωδικαστικό διακανονισμό με τη VW.
H Γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, ανέφερε μάλιστα την πληροφορία ότι η Deutsche See ζητά αποζημίωση  ύψους 11.900.000 ευρώ, κάτι που δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη η Deutsche See.
"Η Deutsche See συνεργάστηκε με την VW μόνο επειδή είχε υποσχεθεί αυτοκίνητα πιο φιλικά προς το περιβάλλον», σημείωσε η Deutsche See, η οποία κέρδισε ένα βραβείο αειφορίας το 2010.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης