Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Αποκλιμάκωση των τιμών πετρελαίου - Στο -0,32% και τα 68,80 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Αποκλιμάκωση των τιμών πετρελαίου - Στο -0,32% και τα 68,80 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Η προσοχή των επενδυτών εστιάζεται πλέον στο πόσο γρήγορα θα μπορέσει η Σαουδική Αραβία να ανακάμψει από τη μείωση της παραγωγής που σημειώθηκε εξαιτίας της επίθεσης
Μικρή αποκλιμάκωση παρουσιάζουν σήμερα τα παράγωγα πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων μετά το ράλι που σημείωσαν τις προηγούμενες ημέρες, στον απόηχο της επίθεσης που έγινε στις εγκαταστάσεις της Aramco το περασμένο Σάββατο (14/9).
Ειδικότερα, το Brent υποχωρεί κατά -0,32% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 68,80 δολ. ανά βαρέλι και το αργό σημειώνει πτώση της τάξεως του 0,94% στα 62,09 δολ/βαρέλι.
Η προσοχή των επενδυτών εστιάζεται πλέον στο πόσο γρήγορα θα μπορέσει η Σαουδική Αραβία να ανακάμψει από τη μείωση της παραγωγής που σημειώθηκε εξαιτίας της επίθεσης, η οποία ανέρχεται περίπου στα 5,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Μάλιστα, η επίθεση εκτόξευσε την αβεβαιότητα σε μια αγορά η οποία πιεζόταν το προηγούμενο διάστημα από τις εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας και από την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.
Xθες (16/9) ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε ότι «δεν επιθυμώ πόλεμο με κανέναν αλλά είμαστε έτοιμοι περισσότερο από τον οποιονδήποτε», προσθέτοντας ότι «έχουμε πολλές επιλογές αλλά δεν κοιτάμε επιλογές αυτή τη στιγμή».
«Αυτή ήταν μία πολύ μεγάλη επίθεση και θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπη με μία επίθεση πολύ μεγαλύτερη από τη χώρας μας, αλλά πρώτα θα βρούμε ποιος το έκανε σίγουρα», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης