Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Εκτοξεύθηκε το πετρέλαιο - Άνοδος πάνω από 4% -Ξεπέρασε τα 60 δολάρια το brent

Εκτοξεύθηκε το πετρέλαιο - Άνοδος πάνω από 4% -Ξεπέρασε τα 60 δολάρια το brent
Τα θετικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα έδωσαν ώθηση στο "μαύρο χρυσό"
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν πάνω από 4% την Τετάρτη, ενισχυμένες από την ευρύτερη ανάκαμψη της αγοράς και τα θετικά νέα από την Κίνα, μετά από τρεις ημέρες απωλειών λόγω φόβων για μια εξασθενημένη παγκόσμια οικονομία.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του  Brent σημείωσαν άνοδο 4,3%, στα 60,79 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκε κατά 2,42 δολ. ή 4,5% στα 56,36 δολάρια.
Αυτό έθεσε WTI σε τροχιά για τη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία αύξηση της από τις 10 Ιουλίου.
Περί τις 22:30 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού ενισχυόταν κατά 4,28% στα 56,25 δολάρια το βαρέλι και το brent σημείωνε άνοδο 4,10% στα 60,65 δολάρια το βαρέλι.
Οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε όλο τον κόσμο ανέκαμψαν καθώς χαλαρώνουν οι γεωπολιτικές ανησυχίες και τα θετικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα έφεραν τους επενδυτές πίσω στην αγορά μετοχών.
Μια έρευνα έδειξε ότι η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών της Κίνας επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε τρεις μήνες τον Αύγουστο, καθώς αυξήθηκαν οι νέες παραγγελίες, προκαλώντας τη μεγαλύτερη αύξηση των μισθώσεων σε περισσότερο από ένα χρόνο.
Επιπλέον, η διάθεση για κίνδυνο των επενδυτών αναζωπυρώθηκε περαιτέρω, αφού το Χονγκ Κονγκ απέσυρε το επίμαχο νομοσχέδιο για την έκδοση στο επίκεντρο των πρόσφατων διαμαρτυριών.
Η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου παγκοσμίως και ο μεγαλύτερος εισαγωγέας.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα αποθέματα αργού αναμένεται να μειωθούν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, πριν την ανακοίνωση των εβδομαδιαίων στοιχείων από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) την Τετάρτη και την κυβέρνηση την Πέμπτη. Και οι δύο ανακοινώσεις αναμένεται να  καθυστερήσουν  λόγω των διακοπών της  Labor Day.
Ορισμένοι αναλυτές, ωστόσο, σημείωσαν ότι τα βασικά στοιχεία της αγοράς πετρελαίου παραμένουν απογοητευτικά.
"Ωστόσο, οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν επικεντρωμένες στον εμπορικό πόλεμο και όσο περισσότερο δεν βλέπουμε μια ημερομηνία προγραμματισμένη για προσωπική συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων Κίνας και ΗΠΑ, τόσο μεγαλύτερες θα ήταν οι πιθανότητες να επανεξετασθούν τα καλοκαιρινά χαμηλά", σύμφωνα με τον Edward Moya αναλυτή της OANDA στη Νέα Υόρκη.

www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης