Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου - Στο -0,15% και τα 59,48 δολ. ανά βαρέλι το brent

Υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου - Στο -0,15% και τα 59,48 δολ. ανά βαρέλι το brent
Οι τρέχουσες εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα αποτελούν ένα από τα κύρια «εμπόδια» για την αγορά περτελαίου
Πτώση καταγράφει σήμερα Πέμπτη (29/8) το πετρέλαιο, μετά την άνοδο που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, στον απόηχο της νέας σημαντικής πτώσης που σημειώθησε στα αποθέματα αμερικανικού αργού κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα,  το Brent υποχωρεί κατά -0,15% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,48 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του 0,43% στα 55,49 δολ. ανά βαρέλι.
Οι τρέχουσες εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα αποτελούν ένα από τα κύρια «εμπόδια» για την αγορά περτελαίου, καθώς σε περίπτωση κλιμάκωσης των εντάσεων, η ζήτηση πετρελαίου από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως ενδέχεται να υποχωρήσει.
Οι διαπραγματευτικές ομάδες των δύο χωρών αναμένεται να συναντηθούν τον Σεπτέμβριο, με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Steven Mnuchin, ωστόσο να μην διευκρινίζει πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί η σχετική συνάντηση.
Σημειώνεται ότι οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κατά περίπου -15% από τα υψηλά του περασμένου Απριλίου, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία των εμπορικών εντάσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης