Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Άνοδος πάνω από το 1% για το πετρέλαιο καθώς οι φόβοι ύφεσης υποχωρούν

Άνοδος πάνω από το 1% για το πετρέλαιο καθώς οι φόβοι ύφεσης υποχωρούν

Μετά από δύο μέρες υποχώρησης

Οι τιμές του αργού πετρελαίου ενισχύθηκαν περισσότερο από 1% την Παρασκευή 16/8/2019 μετά από δύο ημέρες υποχώρησης, μετά από τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες γεγονός που βοήθησε στην άμβλυνση των ανησυχιών για μια ύφεση στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Περί τις 12:06 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχύεται κατά 85 σεντς, ή 1,46%, στα 59,08 δολάρια το βαρέλι στις 0650 GMT, μετά από πτώση 2,1% την Πέμπτη και 3% την Τετάρτη.
Το αμερικανικό αργό σημειώνει άνοδο κατά 78 σεντς ή 1,43%, στα $ 55,25 το βαρέλι, μετά από πτώση 1,4% την προηγούμενη συνεδρίαση και 3,3% την Τετάρτη.
Οι αμερικανικές λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,7% τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν μια ημέρα μετά την ανατροπή ενός καίριου μέρους της καμπύλης αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2007 , με αποτέλεσμα το sell-off μετοχών και αργού πετρελαίου.
Μια ανεστραμμένη καμπύλη αποδόσεων των ομολόγων είναι ιστορικά ένας αξιόπιστος προγνωστικός δείκτης της ύφεσης της ύφεσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης