Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Total: Προς πώληση περιουσιακά στοιχεία 5 δισ. δολ. – Μείωση 19% στα καθαρά κέρδη

tags :
Total: Προς πώληση περιουσιακά στοιχεία 5 δισ. δολ. – Μείωση 19% στα καθαρά κέρδη
Οι αδύναμες τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου «έπληξαν»  τα καθαρά κέρδη του Q2 του Total
Ο γαλλικός ενεργειακός γίγαντας Total θα πουλήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως από την upstream  (ανάντη) έρευνα και παραγωγή, καθώς επιδιώκει να επικεντρωθεί σε έργα με χαμηλό κόστος, τα οποία μπορεί να «αντέξουν» τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη 25/7/2019 .
Η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση κατά 19% του προσαρμοσμένου καθαρού κέρδους σε 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, γεγονός που αποδίδεται σε ένα συνδυασμό δυσμενών παραγόντων της αγοράς.
Σε αυτούς του παράγοντες περιλαμβάνονται η μείωση κατά 7% των τιμών του πετρελαίου από το δεύτερο τρίμηνο του 2018, απότομη πτώση των τιμών του φυσικού αερίου και μείωση των περιθωρίων διύλισης.
«Οι αγορές παρέμειναν ασταθείς με το Brent κατά μέσο όρο στα 69 δολάρια το βαρέλι το β τρίμηνο - αύξηση 9% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο - αλλά οι τιμές φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά 36% στην Ευρώπη και 26% στην Ασία», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Patrick Pouyanne.
Η εταιρεία, η οποία πραγματοποίησε ένα μπαράζ εξαγορών και σχεδίων επέκτασης, ιδίως στο φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια, υπό τον Pouyanne, ο οποίος δήλωσε ότι προετοιμάζεται για το μέλλον εστιάζοντας στις βασικές της δυνάμεις στο αέριο και στα βαθιά υπεράκτια τμήματα.
Αν και οι τιμές του φυσικού αερίου υποχώρησαν αισθητά, η Total δήλωσε ότι οι λειτουργικές ταμειακές ροές πριν από τις μεταβολές του κεφαλαίου κίνησης σε φυσικό αέριο, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ηλεκτρική ενέργεια αυξήθηκαν κατά 42% χάρη στην αύξηση της παραγωγής 8% και στην αύξηση των πωλήσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου κατά 10%.
Οι μετοχές του συνόλου στο χρηματιστήριο του Παρισιού άνοιξαν με άνοδο 0,6% στις πρώτες συναλλαγές.
Για το 2019 η εταιρεία σχεδιάζει ναπροχωρήσει σε επενδύσεις 14 δισ. Δολ.,
Η  Total εκτιμά ότι η αύξηση της παραγωγής θα πρέπει να ξεπεράσει το 9% φέτος  


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης