Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας την ερχόμενη εβδομάδα για τον εμπορικό πόλεμο

tags :
Νέες συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας την ερχόμενη εβδομάδα για τον εμπορικό πόλεμο
Πεκίνο και Ουάσινγκτον συντονίζουν τα βήματα τους για την επικείμενη συνάντηση και το νέο γύρο συνομιλιών
Νέες διαπραγματεύσεις αναμένεται να έχουν από την ερχόμενη εβδομάδα ΗΠΑ και Κίνα σε μια προσπάθεια να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση που θα βάζει τέλος στη μεταξύ τους εμπορική αντιπαράθεση που έχει ήδη προκαλέσει έντονους τριγμούς στις αγορές και στην παγκόσμια οικονομία.
Σε δηλώσεις του ο Larry Kudlow, οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου υποστήριξε ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα ενώ αξιωματούχος από το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ τόνισε ότι γίνονται ενέργειες έτσι ώστε να προγραμματιστεί μια τηλεφωνική συνομιλία με Κινέζους αξιωματούχους.
Σημειώνεται πως στις διαπραγματεύσεις αυτές, οι βασικοί διαπραγματευτές των ΗΠΑ είναι ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Robert Lighthizer και ο  υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin ενώ την Κίνα εκπροσωπεί ο αντιπρόεδρος Liu He.
Οι δύο πλευρές είναι σε επικοινωνία από την προηγούμενη εβδομάδα και αφού είχε προηγηθεί η συνάντηση Trump – Jinping στο περιθώριο της Συνόδου G20 στην Ιαπωνία.
Πάντως, ο Kudlow δεν μπόρεσε να ορίσει με σαφήνεια το χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών των δύο πλευρών, αναφέροντας πως αυτές θα γίνουν σύντομα.
«Δεν ξέρω ακριβώς πότε θα αρχίσουν οι συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο.
Αυτοί τη στιγμή υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία.
Θα υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία και την ερχόμενη εβδομάδα και θα κανονίσουν το πότε θα γίνουν οι συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο» είπε ο Kudlow.
Υπενθυμίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών κατέρρευσαν τον περασμένο Μάιο, όταν και οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Κίνα ότι υπαναχώρησε από αρχικές δεσμεύσεις της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης