Τελευταία Νέα

Νέο αιολικό πάρκο συνολικής ισχύος 140 MW από την Enel Green Power στη Ν. Αφρική

Νέο αιολικό πάρκο συνολικής ισχύος 140 MW από την Enel Green Power στη Ν. Αφρική
Πρόκειται για το πέμπτο αιολικό έργο του Ομίλου στη χώρα, περιλαμβάνοντας μια επένδυση άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ
Νέο αιολικό πάρκο συνολικής ισχύος 140 MW ξεκινάει σε επαρχία του Βορείου Ακρωτηρίου, η Enel Green Power.
Ειδικότερα, το έργο αιολικής ενέργειας του Garob αναμένεται να παράγει περίπου 573 GWh ετησίως, όταν θα είναι πλήρως λειτουργικό κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021.
Πρόκειται για το πέμπτο αιολικό έργο του Ομίλου στη χώρα, περιλαμβάνοντας μια επένδυση άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ.
«Με την έναρξη της κατασκευής του Garob, έχουμε φτάσει ακόμα ένα σημαντικό ορόσημο στη Νότιο Αφρική μόλις λίγες εβδομάδες μετά το σπάσιμο του εδάφους στο έργο του ανέμου Oyster Bay", δήλωσε ο Antonio Cammisecra, επικεφαλής της Enel Green Power.
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Παράλληλα με την ενίσχυση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Νότιο Αφρική, εστιάζουμε τις δραστηριότητες βιωσιμότητας στην επιστημονική εκπαίδευση, η οποία συμβάλλει σημαντικά στις δεξιότητες που απαιτούνται για τους επαγγελματίες της βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας, με σκοπό την υποστήριξη της τοπικής εμπειρογνωμοσύνης».
Το Garob είναι το τρίτο έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που ξεκίνησε να κατασκευάζεται στη Νότια Αφρική από την Enel Green Power στη Νότια Αφρική από τις αρχές του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το επενδυτικό της πρόγραμμα στη χώρα.
Μόλις λειτουργήσει πλήρως, στο πρώτο εξάμηνο του 2021, οι 46 ανεμογεννήτριες του αιολικού πάρκου Garob αναμένεται να παράγουν περίπου 573 GWh ετησίως, αποφεύγοντας την ετήσια εκπομπή περίπου 600.000 τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης